Microsoft představil "nejlepší notebook všech dob", jeho výkon i výdrž srovnává s Macbooky

Otakar Schön
2. 5. 2017 21:40
Surface Laptop zaujme už na první pohled po rozevření netradičně řešeným krytem klávesnice. Firma uvedla také nový operační systém Windows 10S .
Foto: Microsoft

Seattle - Americká společnost Microsoft představila nové produkty pro školy a studenty. Nejvíce prostoru však nedostala upravená verze Windows 10 S omezená pouze na aplikace z Windows Store, ale první klasický notebook od Microsoftu: Surface Laptop s úhlopříčkou 13,5" a "pracovním" poměrem stran 3:2, rozlišením 2256 x 1504 bodů a dotykovou vrstvou.

Nový počítač od Microsoftu se přímo srovnává s Macbooky: Podle šéfa projektu Surface Panose Panaye je Surface Laptop lehčí a tenčí než Macbook Air nebo Macbook Pro a rychlejší než Macbook Pro s procesorem Core i7. Surface Laptop má vydržet i déle na jedno nabití - až 14,5 hodiny při přehrávání videa z iTunes.

Surface Laptop zaujme už na první pohled po rozevření netradičně řešeným krytem klávesnice, který je vyrobený z umělé kůže Alcantara používané v luxusních automobilech. Podobně vypadají i přídavné klávesnice tabletů Surface. Počítač nemá také viditelné panty, větráky nebo reproduktory. Zvuk se šíří spodem přes klávesnici a o chlazení se vedle malého větráku stará chlazení kapalinou integrované přímo do hliníkového šasi notebooku.

Čtěte více na sesterském webu HN Tech.

 

Právě se děje

Další zprávy