McDonald’s plánuje v Česku rozvoz jídla, otevře i další restaurace

ČTK Ekonomika ČTK, Ekonomika
25. 8. 2017 11:00
Řetězec pokračuje v přeměně svých provozoven do nového konceptu, celý proces by měl být dokončen na začátku příštího roku.
Zahájení rozvozu jídla se prozatím plánuje na rok 2018.
Zahájení rozvozu jídla se prozatím plánuje na rok 2018. | Foto: Shutterstock

Praha - Společnost McDonald’s plánuje v ČR ještě letos otevřít dvě nové restaurace, příští rok pak dalších až pět provozoven. Nyní jich má 95, z nichž 82 procent je v rukou českých franšízantů. Řetězec rychlého občerstvení předpokládá, že v příštím roce by také mohl spustit rozvoz jídla ve spolupráci s aplikací UberEATS.

"Hledáme ve velkých městech jako Praha, Brno či Ostrava. Chceme se zaměřit ale i na menší města, která mají velký potenciál," uvedl ředitel společnosti pro Česko a Slovensko Tomasz Rogacz. Konkrétní lokality ale neupřesnil.

Globálním partnerem řetězce rychlého občerstvení na rozvoz jídla je společnost Uber a její doručovací platforma UberEATS. "V ČR zatím tato služba není. Děláme vše pro to, abychom rozvozy mohli rozvinout i v ČR ve městech, kde UberEATS bude. Předpokládáme, že to bude příští rok," dodal ředitel.

Společnost také pokračuje v přeměně svých provozoven do nového konceptu, celý proces by měl být dokončen na začátku příštího roku. McDonald’s například dosud vybavil tři čtvrtiny svých restaurací digitálními kiosky, které slouží k objednávání.

McDonald’s v Česku za 25 let obsloužil miliardu zákazníků. První provozovnu ve Vodičkově ulici v Praze otevřel řetězec v roce 1992. Obrat společnosti loni stoupl meziročně o 200 milionů na 4,6 miliardy korun. Firma zaměstnává více než 5000 lidí po celé České republice.

 

Právě se děje

Další zprávy