Majitelka zkrachovalé Majestic Travel dostala podmínku

ČTK ČTK
12. 1. 2015 15:43
Soud uznal podnikatelku z Boskovic vinnou z podvodu a neoprávněného podnikání.
Foto: Thinkstock

Blansko - Blanenský soud potrestal třemi lety vězení s podmíněným odkladem na pět let majitelku nedávno zkrachovalé cestovní agentury Majestic Travel z Boskovic Zuzanu Pálovou. Uznal ji vinnou z podvodu a neoprávněného podnikání. Podle spisu připravila desítky svých klientů o pět milionů korun. Pálová vinu popírá. Proti verdiktu se odvolal státní zástupce, který pro ni žádal nepodmíněný trest.

Pálová organizovala letní dovolené, především v Chorvatsku. Před dvěma lety se dostala do potíží. Mnozí z jejích klientů, kteří si objednali zájezd, zůstali doma, ale agentura jim jejich peníze nevrátila. Pálová s klienty nekomunikovala.

Situace se vyhrotila předminulé léto, kdy asi 40 klientů boskovické agentury zůstalo v chorvatském letovisku Podaca bez ubytování i bez svých zavazadel.

Podle státního zástupce Pavla Kuthana řešila Pálová své finanční problémy tím, že "vytloukala klín klínem". Její firma upadla do platební neschopnosti, kterou podnikatelka neuměla řešit. Do poslední chvíle platila své staré závazky z peněz nových klientů, i když věděla, že jim už nebude schopna dovolenou zajistit. Při potížích přestala komunikovat.

Žaloba uvádí, že Pálová ve své agentuře poskytovala služby jako cestovní kancelář, ale pro její provoz neměla řádné povolení a nebyla pojištěna proti úpadku. Pálová se hájí tím, že nechtěla nikoho podvést. Kuthan pro ni žádal nepodmíněný trest, a proti verdiktu se proto odvolal. Případem se tak bude zabývat Krajský soud v Brně.

 

Právě se děje

Další zprávy