Česká média si rozebrali magnáti. Podívejte se, kdo vlastní deníky, weby i televize

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
Aktualizováno 27. 12. 2022 19:04
Společnost Seznam.cz média kupuje firmu Silky Zdeňka Porybného a jejím prostřednictvím i Borgis, který vydává deník Právo a provozuje zpravodajský web Novinky.cz. Spojení nyní posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) ve zjednodušeném řízení. Podívejte se na přehlednou galerii českých mediálních společnosti a jejich majitelů. Firmy jsou seřazeny podle abecedy.
Daniel Křetínský.
Daniel Křetínský. | Foto: ČTK

CMI a Czech News Center - Blesk, E15 či Evropa 2

Czech Media Invest (CMI) je prostřednictvím své dceřiné společnosti Czech News Center předním mediálním domem, který vydává v Česku čtyři deníky (například Blesk, E15) a několik desítek časopisů (Reflex). Je rovněž vlastníkem rozhlasových stanic v Česku (Evropa 2) a v Rumunsku.

Skupina CMI je také majitelem několika francouzských tiskových periodik (Marianne, Elle), koupila i podíl v prestižním deníku Le Monde a koupila i podíl zhruba 4,07 procenta v německé televizní a rozhlasové společnosti ProSiebenSat.1.

Poloviční podíl v CMI ovládá investor Daniel Křetínský, zbytek ovládají podnikatelé Patrik Tkáč se 40 procenty a Roman Korbačka s deseti procenty.

Czech News Invest vlastní také polovinu vydavatelství Info.cz Online Media, které stojí za webem Info.cz. Druhá polovina je spojována s majitelem komunikační agentury C&B Tomášem Jirsou, který před spojením s Infem provozoval web Zdroj.cz. V minulosti v orgánech vydavatele Zdroje figuroval Radim Ochvat, šéf komunikace investiční skupiny PPF.

 

Právě se děje

Další zprávy