Majitel televize Nova je zpátky v zisku, pomohly úspory i reklama

ČTK ČTK
Aktualizováno 27. 10. 2015 10:30
Mediální skupina CME vytvořila ve třetím čtvrtletí provozní zisk 28,9 milionu dolarů, tedy v přepočtu více než 700 milionů korun. I tak ale výsledek zaostal za odhady analytiků. Celkové tržby společnosti klesly o více než desetinu na 117,3 milionu dolarů, bez zahrnutí změn devizových kurzů se ale o pět procent zvýšily.
Logo CME
Logo CME | Foto: CME

Hamilton/Praha - Mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která v České republice vlastní televizi Nova a další stanice, vytvořila ve třetím čtvrtletí provozní zisk 28,9 milionu dolarů (přes 700 milionů korun). Před rokem byla ve ztrátě osm milionů dolarů. K celkovému zlepšení hospodaření pomohla úsporná opatření a také růst trhu s televizní reklamou, výsledek ale i tak zaostal za odhady analytiků.

Provozní zisk před odpisy a amortizací (OIBDA) se téměř ztrojnásobil na 8,4 milionu dolarů. Zaostal však za očekáváním analytiků, kteří jej v anketě agentury Reuters odhadovali na 10,3 milionu dolarů. V samotné České republice se zisk OIBDA snížil o dvě procenta na 9,5 milionu dolarů.

Akcie společnosti se po oznámení výsledků na pražské burze propadly o více než pět procent.

Celkové tržby společnosti klesly o více než desetinu na 117,3 milionu dolarů, bez zahrnutí změn devizových kurzů se ale o pět procent zvýšily. Firma upozornila, že se jí podařilo zlepšit nebo udržet sledovanost v hlavním vysílacím čase v pěti ze šesti zemí, ve kterých působí.

Hlavním akcionářem CME je americká mediální skupina Time Warner. Součástí CME je společnost CET 21, která drží licence na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov a Telka. CME vedle Česka provozuje televize na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a ve Slovinsku.

 

Právě se děje

Další zprávy