Majitel Čedoku kupuje hotelový resort v Chorvatsku. Nabízí pětihvězdičkový luxus a vlastní přístav

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
17. 9. 2015 12:31
Skupina Odien Group kupuje luxusní hotel Grand Hotel Lav i přístav Grand Marina ve Splitu, hodnota transakce se pohybuje v jednotkách miliard korun. Podle šéfa skupiny Michaela Sarana se jedná o stěžejní nemovitost na pobřeží Jaderského moře. Kapacita hotelu je 381 pokojů a jeho součástí jsou jedny z největších konferenčních prostor v Chorvatsku. Komplex budou moci využívat i klienti Čedoku.
Grand Hotel Lav a Grand Marina v Chorvatsku.
Grand Hotel Lav a Grand Marina v Chorvatsku. | Foto: Odien Group

Praha - Majitel Čedoku, skupina Odien Group, kupuje luxusní chorvatský hotel Grand Hotel Lav a přístav Grand Marina ve Splitu. Uvedl to dnes ředitel marketingu a komunikace společnosti Tomáš Brejcha. Hodnota transakce se pohybuje v jednotkách miliard korun. Komplex budou moci využívat i klienti Čedoku.

Grand Hotel Lav je největším pětihvězdičkovým rekreačním komplexem s vlastním přístavem v Chorvatsku. Kapacita hotelu je 381 pokojů. Součástí hotelu jsou jedny z největších konferenčních prostor v Chorvatsku. V resortu se nachází 12 prodejen potravin a nápojů, 30 obchodů a 2500 metrů čtverečních konferenčních prostor. Přístav pro jachty a Grand Marina Lav nabízí kotviště pro sedmdesát pět lodí.

"Jsme rádi, že jsme získali jedinečnou a stěžejní nemovitost na pobřeží Jaderského moře. Prostřednictvím našich investic v odvětví cestovního ruchu jsme si vědomi, že turistická popularita Chorvatska a zejména Splitu roste. Nadále budeme sledovat další investiční příležitosti v tomto regionu," uvedl šéf skupiny Odein Group Michael Saran.

Split je největším městem na pobřeží Jaderského moře a patří na seznam světového dědictví UNESCO. Je považováno za bránu do populárních Dalmátských ostrovů. Čeští turisté se řadí na prvním místo v návštěvnosti Dalmácie. V roce 2014 tvořili 14,93 procenta všech turistických přenocování v dané oblasti. Chorvatsko je stále populárnější a rychle rostoucí turistickou destinací.

 

Právě se děje

Další zprávy