Lyžování ve Špindlerově Mlýně zdraží. Láká na vyhřívanou lanovku a další zlepšení

Michal Šenk ČTK Michal Šenk, ČTK
1. 10. 2015 11:52
Jednodenní skipas v hlavní sezoně vyjde na 850 korun - o stovku víc než dosud. Krkonošské středisko přivítá lyžaře v nadcházející zimní sezoně vyhřívanou šestimístnou lanovkou na Pláně. Další novinkou je nový rychlejší zasněžovací systém. Všechny předsezonní investice spolknou 210 milionů korun.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Thinkstock

Praha - Skiareál Špindlerův Mlýn přivítá lyžaře zcela novou lanovkou na Pláně. Starou čtyřsedačku nahradí moderní vyhřívaná šestimístná lanovka s bublinou proti nepříznivému počasí.

"Pomocí vrtulníku jsme již celou trasu osadili novými podpěrami a roste horní i dolní stanice. Vše bychom měli stihnout do slavnostního otevření areálu v pátek 11. prosince," plánuje ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn Čeněk Jílek.

Lanovka na Pláně vyžadovala rekonstrukci mimo jiné proto, že se loni v březnu zhroutilo její nástupiště, které tvořila střecha nad půjčovnou lyžařského vybavení. Repasovaná čtyřsedačka pak skončí na Horních Mísečkách, kde nahradí dva starší vleky s kotvou.

Další novinkou nadcházející sezony je nový rychlejší zasněžovací systém a plán na jednu z největších lyžařských školek v Česku. Všechny předsezonní investice spolknou 210 milionů korun.

Skiareál také zveřejnil nové ceníky skipasů a zrušil takzvanou "superhlavní" sezonu v čase kolem Vánoc a Nového roku. Sezona teď bude rozdělena na období První sníh do 24. prosince, Hlavní sezonu od 25. prosince do 14. března a Jarní lyžování od 15. března.

Celá sezona za 10 tisíc

Za celodenní skipas v hlavní sezoně s přístupem na 25 kilometrů svahů a tratí zaplatí lyžaři v online předprodeji přes věrnostní program Gopass 790 korun. Přímo na pokladně areálu si pak lyžaři ještě připlatí 60 korun. Oproti ceně za loňskou hlavní sezonu jde o zdražení o 100 korun.

"Pro časté návštěvníky bude nejvýhodnější celosezonní skipas. V předprodeji přes Gopass za něj dospělý zaplatí 9500 korun. V e-shopu ho bude možné koupit od 5. listopadu," říká René Hroneš, marketingový a obchodní ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn.

Na konci této sezony pak čeká "Špindl" mnohem větší změna. Měl by se začít realizovat projekt propojení Svatého Petra s Medvědínem. Tato investice si vyžádá až miliardu korun. Začne výstavbou parkovacího domu u Labské přehrady. Z něj povedou dvě lanovky na Hromovku a směrem k Medvědínu. U ní vzniknou dvě nové sjezdovky. Celková délka tratí pak naroste až ke 40 kilometrům.

Firmu Melida, která skiareál provozuje, ovládá společnost Tatry Mountain Resorts (TMR). Podobné propojení, jaké teď čeká Špindlerův Mlýn, už TMR zvládla před lety v Nízkých Tatrách, když spojila velká střediska Jasná a Chopok.

Zdraží i Černá hora a Pec pod Sněžkou

Hlouběji do peněženek v nadcházející zimě sáhnou i lyžaři ve SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou. Skipasy ve SkiResortu v hlavní sezoně zdraží o 40 korun na 690 korun, v nově zavedené TOP sezoně o Vánocích a v únoru bude skipas za 750 korun. SkiResort letos investoval přes 250 milionů korun, nejvíce do nové vyhřívané šestisedačkové lanovky Hofmanky na Černé hoře a čtyřsedačkové lanovky Zahrádky v Peci pod Sněžkou.

Naopak skiareál Herlíkovice/Bubákov ceny měnit nebude, když od pátku do neděle bude denní skipas dál za 590 korun a od pondělí do čtvrtka za 550 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy