Foto: Luxus za sto milionů má nového majitele. Podívejte se na nejdražší byty v Česku

Byt, který se nachází jen pár minut chůze od Staroměstského náměstí, má rozlohu 370 metrů čtverečních.
Novorenesanční budova v Jilské ulici číslo 2 je více než sto let stará. Přesto se právě v ní nacházejí jedny z vůbec nejdražších bytů na území Česka. Společnosti Coast Capital Partners, která kupuje staré budovy v centru metropole a vytváří v nich luxusní bydlení, se nyní na zmíněné adrese podařilo prodat byt o rozloze 370 metrů čtverečních za 105 milionů korun. V něm kdysi bydlela rodina spisovatele Maxe Broda, který se zasadil o publikování děl Franze Kafky.
"Byt Max Brod od nás zakoupil český kupec, který má vzhledem ke své mezinárodní zkušenosti s luxusními nemovitostmi, velmi náročné požadavky nejen na velikost prostor a kvalitu designu, ale například i dokončovací stavební práce," říká spolumajitel Coast Capital Partners Daniel Aalsvel.
Přestože se může zdát, že prodávat byty v hrubé stavbě, je pro developera výhodnější a jednodušší ze stavebního hlediska, podle Aalsvela je tomu v případě zmíněného modelu shall and core přesně naopak. Jelikož si budoucí majitel může v rámci hrubé stavby určit, kam umístí koupelnu, kuchyň či například bazén, musí developer byt připravit doslova na všechno.
Součástí bytu s názvem Max Brod je domácí vinotéka a soukromé lázně. Byt má 3,5 metru vysoké stropy a součástí jsou dvě podzemní parkovací místa. Nachází se v předposledním patře neorenesančního domu, který v roce 1889 navrhl významný rakouský architekt Antonin Wiehl ve spolupráci se známým českým malířem Mikolášem Alšem.
Foto: Coast Capital Partners
Adam Váchal Adam Váchal
22. 3. 2017 19:40
Více než 280 tisíc korun za metr čtvereční zaplatil nový majitel bytu v Jilské ulici, ve kterém bydlela rodina spisovatele Maxe Broda, který se zasadil o publikování děl Franze Kafky. Byt, který se nachází jen pár minut chůze od Staroměstského náměstí, má rozlohu 370 metrů čtverečních. Projděte si ho ve fotogalerii, kde najdete i další nejdražší byty.
 

Právě se děje

Další zprávy