Foto: Zoo, stezky v korunách stromů i hrady. Tipy, kam v Česku o prázdninách vyrazit na výlet

Lanový areál Hluboká nad Vltavou
Několik proměněných prohlídkových tras nabízejí jihočeské zámky jako Červená Lhota či Jindřichův Hradec. Zámek Červená Lhota známý z pohádky Zlatovláska získal původní podobu interiérů - patnáct pokojů v prvním patře zaplnil nábytek, obrazy, domácí oltářík či livreje služebnictva. Zámek Jindřichův Hradec zpřístupnil zelené pokoje v Adamově stavení s obnovenou renesanční výmalbou a zámek Český Rudolec přezdívaný Malá Hluboká, který léta chátral, chce letos zpřístupnit opravenou věž.
K novinkám, které mohou turisté letos vidět poprvé na jižní Moravě, patří muzeum pivovarnictví ve Znojmě, kde se před pár týdny otevřela nová expozice. Město ji umístilo do varny bývalého pivovaru, který ukončil činnost před osmi lety. Dominantou expozice je původní technologické zařízení varny z roku 1930, které bylo vyrobeno ve Škodových závodech v Plzni.
Na renesančním zámku Bučovice byla otevřena nová prohlídková trasa. Další novinkou v Jihomoravském kraji je také možnost vidět unikátní gotickou výmalbu na zámku Kunštát na Blanensku. Odborníci ji našli na stěnách jedné z místností teprve nedávno. Bítov na Znojemsku lidem poprvé představí svůj historický pivovar.
Jedním z nejnavštěvovanějších míst v Karlovarském kraji bude hrad Seeberg, který nově pořádá i noční prohlídky. 22. července se zde bude konat historický jarmark na téma Slavnosti jako za císaře pána a od 25. července zde tři dny za sebou vystoupí divadelní soubor Kašpar se hrou Othello.
Foto: Jihočeská centrála cestovního ruchu
Markéta Zemánková ČTK Markéta Zemánková, ČTK
7. 7. 2017 6:14
Kraje si na léto připravily spoustu novinek a turistické cíle po celé České republice jsou připraveny na své návštěvníky. Máme pro vás fototipy.
 

Právě se děje

Další zprávy