Pražské letiště bude nabízet pouze vejce z bezklecových chovů

on spi on, spi
Aktualizováno 31. 7. 2018 10:30
Mluvčí Letiště Praha potvrdila, že společnost začne nakupovat šest tisíc vajec týdně z českého bezklecového chovu.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Praha - Všechny restaurace spadající pod Letiště Praha, a. s., budou nově při přípravě jídla používat pouze vejce od nosnic, které nežijí v klecích. Společnost se tak přidává k řetězcům, které se zavázaly ukončit prodej vajec z klecových chovů. Firma o tom informovala v tiskové zprávě.

"Již od tohoto týdne budeme odebírat 100 procent vajec z bezklecových chovů," říká pro Aktuálně.cz mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková. Podle ní bude letiště nakupovat šest tisíc vajec týdně od jediného českého dodavatele.

Řetězce jako Lidl, Globus, Rohlík.cz, Kaufland, Penny Market, ale i Ahold a Tesco se již dříve zavázaly, že nejpozději do roku 2025 ukončí prodej vajec z klecových chovů.

Téma klecových chovů a podmínek, ve kterých slepice žijí, je v médiích probíráno od června, kdy aktivisté ze skupiny Obraz - Obránci zvířat ukázali záběry zubožených zvířat. Od klecových chovů upustil již dříve například fastfoodový řetězec McDonald’s, který používá vejce od nosnic v halách na podestýlce.

Síť KFC se na podobný krok chystá."Vejce dočasně odebíráme z klecových chovů, ale připravujeme odběr z volného chovu, na který bychom chtěli přejít co nejdříve," uvedl Peter Adamec, manažer marketingu KFC.

Životní prostor o velikosti papíru A4. Jak slepice snáší klecové chovy? | Video: OBRAZ - Obránci zvířat
 

Právě se děje

Další zprávy