Lepší auta i řidiči. Uber v Praze spouští novou službu pro lidi, kteří si připlatí

ČTK ČTK
23. 11. 2016 16:30
Nová služba UberSelect má být zaměřena na ty cestující, kteří jsou ochotni si připlatit za větší pohodlí.
Uber. Ilustrační foto.
Uber. Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Praha – Alternativní taxislužba Uber spustí v Praze od dnešní půlnoci novou službu UberSelect, která je cenově uprostřed mezi již poskytovanými službami UberPop a UberBlack. Společnost ji prezentuje jako jízdu limuzínou s profesionálním řidičem.

Cena přepravy se skládá z 30korunové nástupní sazby, sazby 13 Kč za ujetý kilometr a čtyř korun za každou minutu strávenou ve voze. Nabízet ji mohou jen šoféři s nejvyšším hodnocením od zákazníků, kteří jezdí s lepšími vozy, například s novějšími modely Škoda Octavia nebo Volkswagen Passat.

V rámci běžnější služby UberPop je podmínkou auto, které není starší než deset let, cestující však mohou narazit na různou kvalitu aut i řidičů. Cestujícím tak může přijet například starší fabie, nebo úplně nové volvo. Nová služba tak má být podle společnosti zaměřena na ty cestující, kteří jsou ochotni si připlatit za větší pohodlí.

Proti nejběžnější službě UberPop je nová služba dražší o pět korun na nástupní taxe, kilometr jízdy pak o tři koruny a deset haléřů a minuta jízdy vyjde o korunu dráže. Ceny nejdražší služby UberBlack pak mají nástupní sazbu 40 korun, 27 korun za kilometr a šestikorunovou taxu za minutu jízdy. Minimální cena je stanovena na 150 korun. UberBlack nabízí černá auta s profesionálními řidiči, firma službu prezentuje jako jízdu s profesionálním řidičem ve stylovém autě.

V Praze jezdí téměř 5000 vozidel taxi. Uber má v Praze více než 1000 aktivních partnerských řidičů, kteří za posledních 90 dní alespoň jednou svezli klienta. Celosvětově společnost funguje ve více než 500 městech 80 zemí. Aplikace je volně ke stažení na jakýkoli chytrý mobilní telefon. Zákazníci se z ní dozvědí jméno řidiče, naleznou jeho fotografii, detaily o vozidle, jeho registrační značku a také se dozvědí, kde právě stojí.

 

Právě se děje

Další zprávy