Leo Express ruší od pondělí kvůli nehodě dva spoje

ČTK ČTK
14. 9. 2014 21:14
Spoje by měly být obnoveny během několika dnů.
Foto: Jan Langer

Praha - Soukromý železniční dopravce Leo Express ruší od pondělí kvůli sobotní srážce jednoho z vlaků s autem další dva spoje. Jde o spoj s odjezdem z Karviné v 6:06 a o spoj s pravidelným odjezdem 16:06 z Prahy.

Firma o tom informovala v tiskové zprávě s tím, že návrat do normálního provozu předpokládá během několika dní.

Spoje byly zrušeny už v neděli

Vlak Leo Express se srazil s osobním automobilem na přejezdu mezi Studénkou - Jistebníkem v sobotu večer. Již v neděli byly proto zrušeny dva spoje společnosti, jde o spoj s odjezdem v 10:56 z Karviné a s odjezdem v 16:06 z Prahy.

"Cestujícím je zajištěna náhradní doprava, asistence personálu Leo Express na nádražích a cestující budou dále kompenzováni formou kreditu ve výši 50 procent z ceny jízdného. Cestující jsou o situaci informováni prostřednictvím emailu, webových stránek společnosti, sms zprávou a na Facebooku," uvedla mluvčí firmy Petra Valentová.

Leo Express vstoupil na českou železnici v listopadu 2012, kdy začal konkurovat Českým drahám a soukromému dopravci RegioJet na trati mezi Prahou a Ostravou. Spoje z Prahy do Starého Města u Uherského Hradiště přidal na konci loňska. Loni firma přepravila více než 800.000 osob.

 

Právě se děje

Další zprávy