Legendární skútr pojede na elektřinu. Vespa už přijímá objednávky, nabídne i formu pronájmu

ČTK ČTK
27. 8. 2018 15:45
Cena není známa, hovoří se o formě pronájmu za 300 eur za měsíc (7700 korun). Dojezd Vespy bude sto kilometrů a nabití zabere čtyři hodiny.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Piaggio

Řím - Italská Vespa se v září začne vyrábět v elektrické verzi. Oznámila to firma Piaggio, která je výrobcem věhlasného skútru. Dojezd bude 100 kilometrů a nabití baterie potrvá čtyři hodiny. Od října bude možné si první kusy objednat, ale jen přes internet. Cena není známa, list La Repubblica nyní napsal, že se hovoří o formě pronájmu za 300 eur za měsíc (7700 korun).

Elektrická Vespa se bude montovat v toskánské Pontedeře nedaleko Pisy, kde skútr roku 1946 vznikl a kde má výrobce dodnes své sídlo. Na trh bude elektrická Vespa uvedena v listopadu, kdy se v Miláně koná veletrh motocyklů EICMA 2018. Italské skútry Vespa se zrodily jako levné a pohodlné dopravní prostředky ve válkou zničené Itálii.

Cestou elektrických skútrů se vydala i legendární česká Čezeta vycházející z původního designu 'prasete'. Společnost, která své stroje montuje v historickém areálu automobilky Wikov v Prostějově, od letošního ledna vyrobila desítky motorek na zakázku. Čezeta ujede na jedno nabití až 150 kilometrů a dosahuje rychlosti až 120 kilometrů za hodinu.

 

Právě se děje

Další zprávy