Kuřecí párky z Polska klamaly o podílu masa. Inspektoři je odhalili v Tescu

Ekonomika Ekonomika
3. 5. 2019 10:57
Inspektoři odhalili na českých pultech další masný výrobek z Polska, který obsahoval o deset procent méně masa, než měl uvedeno na obalu. Párky značky Morliny Berlinky objevili v prodejně Tesco. Vyplývá to z tiskové zprávy, kterou v pátek zveřejnila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI).
Šizené párky.
Šizené párky. | Foto: SZPI

"Výrobce na obalu deklaroval obsah masa 84 procent, laboratorní rozbor SZPI ale prokázal přítomnost masa pouze v množství 74,1 procenta," uvedl tiskový mluvčí SZPI Pavel Kopřiva s tím, že se tak jedná o klamání spotřebitele o skutečném složení potraviny. "S kontrolovanou osobou potravinářská inspekce zahájí správní řízení o uložení sankce," dodal Kopřiva.

Inspekce párky odhalila v prodejní síti Tesco ve Frýdku-Místku. Falšovaná šarže nese označení L: 3150294620, výrobcem je polský Animex Foods.

Také v dubnu inspektoři odhalili v několika obchodech v Česku masové konzervy a sklenice z Polska s nižším podílem masa, než výrobci či distributoři uvádějí. Ve všech třech odhalených výrobcích byl podíl masa nižší oproti údajům na etiketě o více než desetinu. Výrobky našli inspektoři v obchodech v Praze, Ostravě a Náchodě.

 

Právě se děje

Další zprávy