Z čela ŘSD do vedení největšího dodavatele. Kroupa se stal ředitelem Pragoprojektu

ČTK ČTK
3. 9. 2019 14:18
Bývalý šéf Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Kroupa se stal výrobním ředitelem Pragoprojektu, který patří k lídrům trhu dopravního projektování. Uvedl to server zdopravy.cz.
Jan Kroupa.
Jan Kroupa. | Foto: ČTK

Kroupa byl v čele ŘSD od prosince 2014, letos na začátku května ho z funkce odvolal ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO). ŘSD patří k nejvýznamnějším zákazníkům Pragoprojektu. Firma navrhovala například dálnice D8, D3 nebo D7, píše zdopravy.cz.

Kroupu letos na jaře veřejnost kritizovala kvůli tempu výstavby a modernizace dálnic. Vyčítala se mu také situace z loňského prosince, kdy se kvůli zpoždění oprav D1 a hustému sněžení tvořily na páteřní dálnici mnohahodinové kolony.

Jeho rychlý konec ve funkci byl podle ministra výsledkem několika diskusí, které spolu vedli. Změny v ŘSD se udály třetí den po nástupu Kremlíka do funkce, ministr změnu odůvodnil tím, že chce co nejrychleji provést opatření k urychlení staveb. Kroupu nahradil Pavol Kováčik, který ale po třech měsících odstoupil.

Kroupa na ŘSD nastoupil ještě za studií v roce 2004, na starosti měl zejména přípravu a realizaci staveb Závodu Praha, včetně modernizace dálnice D1. V říjnu 2012 se dostal po odchodu dosavadního šéfa Jiřího Mayera do vedení ŘSD ředitelem pražského závodu. Ředitelem ŘSD se Kroupa stal krátce po nástupu ministra dopravy Daňa Ťoka (za ANO) v prosinci 2014.

 

Právě se děje

Další zprávy