Křetínský s Tkáčem vstoupili na trh s e-shopy

ČTK Ekonomika ČTK, Ekonomika
15. 9. 2014 12:48
E-commerce Holding, kam majetkově vstoupili, provozuje v Česku síť e-shopů s více než 1,5 milionu zákazníků a nově míří na evropské trhy.
Daniel Křetínský
Daniel Křetínský | Foto: CPA Eduard Erben

Praha - Společnost Czech Media Invest podnikatelů Daniela Křetínského a Patrika Tkáče majetkově vstoupila do provozovatele internetových obchodů E-commerce Holding, který chystá vstup na evropský trh. ČTK to bez podrobností celé transakce sdělil člen představenstva Czech Media Invest Daniel Častvaj.

Projekt E-commerce Holding je aktivitou skupiny Rockaway, za kterou stojí internetový podnikatel Jakub Havrlant. "S E-commerce Holdingem plánujeme vstup na evropský trh, zkušený a silný partner bude v tomto plánu hrát zásadní roli," uvedl Havrlant. Podle Křetínského může projekt E-commerce Holding vhodně doplnit on-line divizi vydavatelství Czech News Center, která vydává například deníky Blesk či Sport včetně jejich internetových mutací.

E-commerce Holding provozuje v Česku síť e-shopů s více než 1,5 milionu zákazníků. Jsou to mimo jiné obchody se sportovním vybavením Sporty.cz a Snowboards.cz a také e-shop s módou BigBrands.cz a dětským zbožím Proděti.cz. Internetové obchody holdingu sdílejí informační systém, marketing, logistiku a péči o zákazníka. Jejich počet se má dále rozšiřovat.

Brazilské půjčky nebo Chytrý Honza

Havrlantova skupina Rockaway se specializuje na internetové projekty. Síť e-shopů pod hlavičkou E-commerce Holding začala budovat letos. Rockaway prostřednictvím otevřeného fondu Rockaway Capital plánuje vložit 300 milionů korun do českých i zahraničních projektů v oblasti internetu a nových technologií.

Letos skupina investovala do brazilského projektu on-line financí Zarpo, nástroje zákaznické péče Brand Embassy a zákaznického systému pro gastronomii Storoyus. Ve vlastní režii spustila prodej jízdenek Bileto.cz a převzala síť poradců Bonnet pro finanční projekt Chytrý Honza.

Obrat firem ve skupině se loni pohyboval kolem 780 milionů korun. Jsou v ní zastoupené jak portfoliové projekty, ve kterých drží podíl, tak i strategické aktivity, na kterých se Havrlant a jeho tým aktivně podílí.

Czech Media Invest je jediným akcionářem společnosti Czech News Center, která letos v dubnu dokončila převzetí vydavatelství Ringier Axel Springer CZ. Czech News Center vydává deníky Blesk, Aha!, Sport, časopisy Reflex, ABC, GEO, Blesk pro ženy, Blesk Hobby či Svět motorů. Vydavatelství provozuje i virtuálního mobilního operátora BLESKmobil.

 

Právě se děje

Další zprávy