Křetínský s Tkáčem definitivně převzali bývalý Ringier

ČTK ČTK
20. 8. 2014 15:28
Transakce zahrnovala také převzetí tiskárny a účast v První novinové společnosti.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Mediální společnost Czech News Center oficiálně dokončila sloučení s jediným akcionářem, společností Czech News Center Holding. Završil se tak proces změn, který souvisel s prodejem vydavatelství podnikatelům Danielu Křetínskému a Patriku Tkáčovi. Společnost to dnes oznámila v tiskové zprávě.

Plánovaná fúze nabyla účinnosti v pondělí 18. srpna. Městský soud v Praze rovněž rozhodl o změně obchodní firmy Czech News Center Holding na Czech News Center a adresy sídla.

"Mediální dům Czech News Center a.s. tímto krokem oficiálně dokončil proces změn, které souvisely s prodejem vydavatelství dříve patřícího pod švýcarskou společnost Ringier Axel Springer AG podnikatelům Danielu Křetínskému a Patriku Tkáčovi," oznámila společnost.

Noviny, tiskárna a distribuce

Mediální firma má nyní tříčlenné představenstvo, jeho předsedou je Křetínský a dalšími členy David Bregar a Daniel Častvaj. Dozorčí radě předsedá Tkáč a dalšími členy jsou dále Marek Spurný a Libor Kaiser. Jako jediný akcionář je v obchodním rejstříku uvedena společnost Czech Media Invest.

Společnost Czech News Center dokončila převzetí Ringier Axel Springer CZ letos v dubnu, kdy finančním vypořádáním završila transakci dohodnutou loni v prosinci s původním vlastníkem Ringier Axel Springer Media AG. Transakce zahrnovala také převzetí tiskárny a účast v První novinové společnosti.

Vydavatelství Czech News Center produkuje například deníky Blesk, Aha!, Sport, časopisy Reflex, ABC, GEO, Blesk pro ženy, Blesk Hobby či Svět motorů.

 

Právě se děje

Další zprávy