Nekuřte při práci. Výrobce Camelek mění firemní kulturu

Petr Jemelka Petr Jemelka
23. 10. 2014 16:20
Kouření při práci se v roce 2014 může zdát jako nemyslitelné, ve společnosti Raynolds American bylo ale doposud běžné.
Foto: Thinkstock

Richmond - Zaměstnanci druhého největšího výrobce cigaret ve Spojených státech už si při práci nezakouří.

Společnost Raynolds American produkující značky jako Camel, Pall Mall či Winston totiž od Nového roku vystaví stopku nikotinové neřesti ve veškerých vnitřních prostorech svých objektů.

Kouření při práci se v roce 2014 může zdát zaměstnancům z ostatních odvětví jako nemyslitelné, ve společnosti Raynolds American ale doposud patřilo k firemní kultuře.

Zákaz se vztahuje na fabriky, sklady, chodby, výtahy, kanceláře, konferenční místnost i toalety. Dotkne se celkem 5 200 zaměstnanců firmy, z nichž zhruba pětina kouří.

Zapovězeny budou veškeré tabákové produkty, při jejichž konzumaci uniká do okolí dým, tedy cigarety, doutníky i dýmky. Naopak šňupání či žvýkání tabáku na pracovním místě bude i nadále tolerováno.

Závislost nevadí

Neznamená to však, že by měly kovářovy kobyly chodit bosy. Léčit z nikotinismu Raynolds své zaměstnance nehodlá. Aromatické neřesti se budou moci oddávat v nově budovaných kuřárnách, uklidňuje mluvčí společnosti David Howard.

Vzpoury zaměstnanců se tedy vedení koncernu nebojí. Čeká, že bude změna přijata kladně.

"Věříme, že je to správné, že změna našeho přístupu ke konzumaci tabákových výrobků přispěje k lepšímu soužití kuřáků a nekuřáků v zaměstnání. Přizpůsobujeme se trendům ve společnosti," vysvětlil agentuře AP mluvčí Raynolds American.

 

Právě se děje

Další zprávy