Komárek se Šmejcem chtějí koupit tureckou národní loterii

ČTK ČTK
27. 5. 2014 12:06
Konsorcium vedené skupinou KKCG, které zahrnuje partnery GTECH a Emma Capital, oficiálně oznámilo zájem účastnit se privatizace licence.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Reuters

Praha - Konsorcium vedené skupinou KKCG miliardáře Karla Komárka, které zahrnuje partnery GTECH a Emma Capital, dnes oficiálně oznámilo zájem účastnit se privatizace licence k provozování turecké národní loterie Milli Piyango.

Konsorcium současně uvažuje o rozšíření o silného tureckého partnera s cílem zvýšení znalostí lokálního trhu. Skupina KKCG vlastní v ČR loterijní společnost Sazka, společně s EMMA a dalšími investory drží kontrolní podíl v řecké loterii OPAP. Skupina GTECH je jedním z největších provozovatelů loterií a loterijních terminálů na světě.

Vysoký potenciál růstu

"Loterijní byznys je jednou ze strategických oblastí, ve které realizujeme dlouhodobé investice. V turecké loterii Milli Piyango vidíme velmi zajímavou investiční příležitost zejména díky vysokému potenciálu pro růst a expanzi loterijních her na tureckém trhu. Během deseti let trvání licence jsme připraveni významně investovat do modernizace stávajících her a rozšíření distribuční sítě," uvedl ředitel investic KKCG Pavel Šaroch.

Konsorcium s obratem z loterijní činnosti přes sedm miliard dolarů ročně a provozováním více než 400 000 loterijních terminálů splňuje kritéria pro účast v této privatizaci.

Česká Sazka i řecká OPAP

KKCG je mezinárodní investiční skupina s aktivy přes 1,5 miliardy eur. Jako strategický investor se dlouhodobě zaměřuje na oblasti ropy a zemního plynu, průmyslu, investic. Skupina KKCG drží podíly ve více než 25 českých a zahraničních společnostech. Působí ve více než deseti zemích světa.

Finanční skupina Emma Group vznikla v roce 2012 z podnětu svého jediného akcionáře Jiřího Šmejce. Teritoriálně holding zajímají hlavně asijské země a státy bývalého Sovětského svazu. Skupina EMMA je rovněž velmi aktivní v Řecku, kde získala 33procentní podíl v loterijní společnosti OPAP a kde také zvažuje účast na rekapitalizaci místních bank.

GTECH je přední světový provozovatel a dodavatel technologií pro regulovaný loterijní a zábavní průmysl. Většinovým akcionářem je společnost De Agostini. Obrat společnosti GTECH byl v roce 2013 zhruba 3,1 miliardy dolarů a firma zaměstnává 8600 zaměstnanců v 60 zemích světa.

 

Právě se děje

Další zprávy