Koloběh obchodu: Ještěd zbourat, Forum postavit

Koloběh obchodu: Ještěd zbourat, Forum postavit
Od června 1992 spravovala objekt společnost K-mart, od dubna 1996 jej vlastní společnost Tesco Stores ČR. Ta koncem února 2009 přestěhovala své obchody do vedle postaveného obchodního centra Forum.
Obchodní centrum Ještěd bylo koncipováno jako stavba tří samostatných obchodních domů vedle sebe spojených průchody v přízemí a terasami v patře. Tyto tři pavilony měly společnou jen expedici a suterénní sklady.
Náměstek primátora pro školství, kulturu a sport Ondřej Červinka (uprostřed) krájí dort ve tvaru starého obchodního domu při slavnostním otevření první fáze výstavby nového obchodního centra Forum v únoru 2009. Právě dostavba nového projektu si žádá demolici starého obchodního domu. Ministerstvo kultury jej odmítlo zařadit mezi kulturní památky a tím jeho zbourání umožnilo. Prohlédněte si také: My Liberec - první v celém světě - otevřeno!
Odneste si Tesco domů! - tak se jmenovala akce, při níž společnost Tesco Stores minulý týden naposledy pozvala své zákazníky do starého obchodního domu, aby jej pomohli vyklidit. Použité ledničky, regály, kancelářské stoly a židle šly na dračku.
Foto: Ondřej Besperát
Ondřej Besperát
16. 3. 2009 2:00

Liberec - Dny obchodního domu Ještěd v centru Liberce jsou sečteny. Nepodařilo se prosadit jeho zápis mezi kulturní památky a tak se do něj zahryznou buldozery.

Stavba dvou výrazných architektů poválečné doby - Karla Hubáčka a Miroslava Masáka - přestala vyhovovat "potřebám prodeje ve 21. století".

Na místě Ještědu vyroste další část nákupní galerie Forum, jejíž první polovina byla otevřena na konci února.

 

Právě se děje

Další zprávy