Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Aktuálně.cz není jeho autorem a neovlivňuje jeho obsah

Kolik stojí život v dřevostavbě? Vlastní dům pořídíte už do 2 milionů

24. 2. 2016 14:15
V duchu filozofie „think globally, act locally“ jsou montované dřevostavby na klíč elegantním řešením pro dobu, kdy se stále více začínáme zajímat o životní prostředí.
Foto: Moderní bungalov Vitra

5 důvodů, proč si vybrat bydlení v nízkoenergetické dřevostavbě

1. Rychlá montáž

Těžkotonážní cihlové mezigenerační domy, jejichž stavba zabere celý rok, se postupně dostávají do ústraní. Na scénu přichází lehké a vzdušné montované dřevostavby. Snadná a blesková montáž je právě důvodem, proč se tolik rodin rozhoduje právě pro tuto variantu. Panelový typ dřevěné konstrukce můžete znát ze zámoří. Jak to funguje? Dřevěný rám se vyplní tepelně-zvukovou izolací a plášť stavby je potom proveden z vhodných cementotřískových nebo sádrovláknitých desek. Ohromná výhoda montovaných dřevostaveb spočívá v tom, že se dřevěné rámy připravují ve výrobním závodě. Na místě se stavba už pouze zkompletuje. Celý proces stavby je rychlejší a efektivnější.

Foto: Vila dům Chenin

2. Volba dodavatele

Při správné volbě dodavatele máte jistotu, že váš dům bude vyroben skutečně kvalitně a za rozumné peníze. Preferujte výrobce, kteří pro stavbu nosných rámů a stěn volí lepené hranoly průmyslové kvality známé také pod označením KVH profily. Na rozdíl od jiných typů máte v tomto případě jistotu, že se dřevo nebude vlivem sesychání a bobtnání ohýbat. Společnost HK-Dřestav ručí za tvarovou stálost, za nízkou vlhkost dřeva a za odolnost proti dřevním škůdcům. Příprava materiálu je velice důležitá, proto by se měla nosná konstrukce připravovat v kryté hale výrobního závodu, kde jsou vyloučeny negativní povětrnostní vlivy.

Foto: Moderní bungalov Malbec

3. Možnost výběru difuzně uzavřené a otevřené stavby

Mezi nejznámější a nejvíce používané materiály pro opláštění patří Cetris desky nebo Rigidur od společnosti Rigips. Tyto velkoplošné deskové materiály na bázi dřeva mají vysokou pevnost, požární odolnost a velkou vlhkuvzdornost. Snadno je lze upravit na požadovaný rozměr a k jejich plošnému dělení poslouží ruční i elektrická pila. Hodí se na opláštění celého domu nebo dřevěné kostry, na záklop střechy nebo podkroví či jako podklad pod plovoucí podlahu. Cetris desky, které se používají k vnějšímu opláštění budov, je možno také libovolně barevně upravit.

V případě výběru difuzně uzavřené stavby je potřeba použít kvalitní parozábranu. Ta zabraňuje kondenzaci vlhkosti z interiéru v plášti budovy. Kvalitní parotěsná folie by měla mít hodnotu nejméně Sd = 120 m.

„Parametr Sd udává, jak tlusté vrstvě vzduchu clona odolá. Čím větší hodnota, tím lepší vlastnosti. Důležitá je ale i správná montáž a nepoškození při instalaci. I malá trhlinka může způsobit následný vznik plísní ve stěnách,“ říká Jiří Jarolímek ze společnosti HK-Dřestav.

Výhodou difuzně otevřených staveb je schopnost konstrukce přirozeně propouštět vnitřní vlhkost. Interiér pak netrpí náchylností k plísním.

Obě technologie poskytují výplň konstrukce minerální vatou, která by měla být vždy nejméně o 20 % větší, než vyplňovaný prostor. Díky tomu se vám v průběhu let nestane, že by izolace sesedla nebo se zhoršily parametry zateplení domu.

Foto: Konstrukce domů

4. Úspora peněz bez zatěžování životního prostředí

Pokud vám dosud finanční možnosti nedovolily pořídit si vysněný domek, s dřevostavbou na to máte. Pořizovací cena za celý dům může být už do 2 milionů. Takový nízkoenergetický dům vám navíc ročně ušetří náklady na vytápění v průměru o 30 %. Úspora vzniká z důvodu akumulace tepla, proto dřevostavby dokáží daleko pružněji reagovat na změny a aktuální potřeby svých uživatelů.

Nezanedbatelným bonusem je i ekologický přístup, který se příznivě projevuje v poklesu škodlivých emisí a ve spotřebě energie.

Foto: Akční bungalov Vavřinec

5. Náš tip: Vavřinec

Bungalov Vavřinec je nejoblíbenějším domem ve své kategorii. Upoutá vás svým jednoduchým a praktickým designem, není drahý a bude vás bavit každý den. Tento dům potěší každého, kdo půjde kolem a vám se v něm bude bydlet přímo královsky. Představte si teplý letní večer se skleničkou vína na terásce a vychutnávání si posledních paprsků slunce. Stavět domy jako je Vavřinec s HK-Dřestav je zkrátka radost.

Foto: Akční bungalov Vavřinec

Dřevostavba 21. století je moderní, bezpečné a útulné bydlení pro vás i další generace.

Líbí se vám některý z modelů? Kontaktujte nás.

Web: http://www.drestav.cz/

E-mail: [email protected]

Telefonní číslo: 800 606 505

 

Právě se děje

Další zprávy