Je Zeman nejvyšší z prezidentů? Kolik se urodí pecek? Na co statistika nezná odpovědi

Michaela Váňová
30. 3. 2019 14:00
Český statistický úřad slaví 100 let své existence. Podle výzkumu CVVM patří mezi nejdůvěryhodnější instituce v zemi. Za poslední rok odpověděl na více než deset tisíc dotazů občanů. Na některé otázky ovšem ani tady neznají správnou odpověď. Podívejte na deset nejbizarnějších.

Na vše není odpověď

Český statistický úřad (ČSÚ) slaví 100 let své existence. Podle výzkumu CVVM patří mezi nejdůvěryhodnější instituce v zemi. Předběhl jej pouze Ústavní soud, obecní zastupitelstva a starostové.

Ve svých veřejných databázích má "Staťák" 544 milionů statistických dat, která volně publikuje od roku 2012. Největší zájem v minulém roce projevili uživatelé o tabulku se základními výsledky zaměstnanosti a nezaměstnanosti nebo o věkovou strukturu obyvatel. Obě tabulky měly přes 90 tisíc zobrazení.

Informace a statistiky poskytuje ČSÚ také úřadům, novinářům i široké veřejnosti. Za poslední rok odpověděl na více než deset tisíc dotazů občanů.

  • Na některé otázky ovšem ani tady neznají správnou odpověď. Na následujících kartách se podívejte na deset nejbizarnějších.
 

Právě se děje

Další zprávy