Kladenská Poldi začne příští týden opět vyrábět, naplno se rozjede na podzim

ČTK ČTK
20. 7. 2016 15:27
Výroba bude zpočátku omezená, na plánované čtyři směny by se měla rozjet až po několika měsících. Provoz huti byl přes půl roku přerušený, důvodem byly dluhy společnosti. Krajský soud povolil Poldi restrukturalizaci poté, co se našel nový investor.
Dnes už to vlastně není Poldi Kladno, ale průmyslová zóna Kladno-východ. Z komínů se už nekouří - těch nekolik, které jsou ještě používány, je vybaveno dobrými filtry.
Dnes už to vlastně není Poldi Kladno, ale průmyslová zóna Kladno-východ. Z komínů se už nekouří - těch nekolik, které jsou ještě používány, je vybaveno dobrými filtry. | Foto: Ondřej Besperát

Kladno - Výroba v kladenské Poldi se rozjede příští týden, naplno na podzim. Provoz huti byl přes půl roku přerušený, důvodem byly dluhy společnosti. Krajský soud povolil Poldi restrukturalizaci poté, co se našel nový investor. Společnost také posílá zbývajícím zaměstnancům výplaty, v úterý dostali mzdy za červen a k nim dlužné za březen, potvrdil personální ředitel Poldi Antonín Čimera.

Už několik týdnů pokračují v podniku údržbářské práce a opravy. Zapojili se do nich někteří ze zhruba 160 zaměstnanců, několik nových už bylo přijato, další zaměstnance začne Poldi nabírat po spuštění výroby. V pátek nebo v pondělí by měly být obnoveny dodávky elektřiny. "Postupně by měly nabíhat jednotlivé provozy, jako první kovárna 4," uvedl Čimera. Následovat by měla kovárna 5, k tomu i tepelné zpracování, dokončující výroba a koncem srpna ocelárna.

Výroba bude zpočátku omezená, na plánované čtyři směny by se měla rozjet až po několika měsících. Zaměstnance bude podnik shánět na všechny typy pozic, nyní akutně potřebuje účetní a pracovníka nákupu, uvedl Čimera.

Společnost se od předloňska potýkala s problémy, především s opožděnými výplatami. Odboráři proto vyhlásili stávkovou pohotovost. Plánovanou stávku většina odborářů nepodpořila. Společnost také dlužila za materiál a energie. Dluhy postupně platí.

 

Právě se děje

Další zprávy