KKCG: Světlík a Filipčík mají zaplatit čtvrt miliardy

ČTK ČTK
8. 4. 2014 14:38
Soud se kauzou zabýval téměř dva roky, žalobu na členy představenstva Vítkovice Holding Jana Světlíka a Pavla Filipčíka podala společnost KKCG Industry.
Jan Světlík byl podle rozhodnutí soudu spoluzodpovědný za nestandardní nákup Spojených oceláren.
Jan Světlík byl podle rozhodnutí soudu spoluzodpovědný za nestandardní nákup Spojených oceláren. | Foto: Vítkovice Holding

Ostrava - Jan Světlík a Pavel Filipčík z představenstva Vítkovice Holding mají zaplatit 225 milionů korun za nestandardní nákup Spojených sléváren v roce 2008. Rozhodl o tom Krajský soud v Ostravě.

Informaci sdělil mluvčí společnosti KKCG Dan Plovajko. Světlík i Filipčík se proti rozsudku odvolají.

Soud se kauzou zabýval téměř dva roky, žalobu na oba členy představenstva podala společnost KKCG Industry.

"KKCG Industry svou žalobou ochránilo všechny minoritní akcionáře Vítkovic, kteří byli jednáním těchto členů představenstva poškozeni a okradeni," uvedl Plovajko. Spojené slévárny byly podle KKCG v roce 2008 zcela bezcenné, o koupi rozhodl Světlík.

Podle společnosti Vítkovice Machinery Group však nepravomocný rozsudek nezakládá povinnost Světlíka ani Filipčíka zaplatit jakoukoli částku.

"Není pravda, že by vznikla škoda 225 milionů korun společnosti Vítkovice či Vítkovice Holding," uvedla mluvčí Vítkovic Eva Kijonková.

Soud se podle ní dostatečně nezabýval smyslem začlenění slévárenské kapacity do skupiny Vítkovice Machinery Group a odmítl se zabývat názory odborníků, kteří zkoumali samotnou ekonomickou výhodnost transakce.

 

Právě se děje

Další zprávy