Kika mění majitele. Rakouská firma za ni zaplatí jen symbolickou cenu

ČTK ČTK
22. 6. 2018 11:03
Společnost Steinhoff International Holdings prodává řetězce Kika a Leiner poté, co přišla na nesrovnalosti ve svém účetnictví.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Matej Slávik

Vídeň - Jihoafrická maloobchodní společnost Steinhoff International Holdings se dohodla na prodeji rakouských nábytkových řetězců Kika a Leiner rakouské firmě Signa Holding. Ta za provozní aktivity řetězců zaplatí pouze symbolickou cenu, Informovaly o tom dnes agentury APA a Reuters. Řetězec Kika působí rovněž v České republice.

Společnost Steinhoff se potýká s finančními problémy poté, co odhalila nesrovnalosti ve svém účetnictví. Firma v dubnu oznámila, že plánuje restrukturalizaci svých aktivit.

Prodej řetězců Kika a Leiner musí získat souhlas antimonopolních úřadů v Rakousku, České republice a na Slovensku. Řetězec Kika působí na českém trhu od roku 2005 a podle svých internetových stránek v Česku provozuje deset prodejen.

Evropský právní zástupce společnosti Steinhoff Markus Fellner agentuře APA sdělil, že Signa byla jediným vážným zájemcem, který byl ochoten pokračovat v provozu řetězců. Dodal nicméně, že bude zapotřebí řetězce restrukturalizovat, což si podle něj určitě vyžádá uzavření některých provozoven.

Společnost Signa kromě provozních aktivit koupí rovněž nemovitosti, v nichž řetězce působí. Majitelem těchto objektů je firma Hemisphere, která je dceřinou společností Steinhoffu. Hodnota těchto nemovitostí podle Steinhoffu činí 490 milionů eur (12,6 miliardy korun).

 

Právě se děje

Další zprávy