Kdo nahradí Prymulu? Bookmakeři měli ráno jasno, teď se však plukovník vrací do hry

Ekonomika Ekonomika
23. 10. 2020 15:55
Na kauzu kolem návštěvy restaurace ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) už od rána reagují také sázkové kanceláře. Například Fortuna ještě ráno vypsala bláznivý kurz 666:1 na to, že Prymula bude ještě prvního listopadu ve své funkci. Později se ale v návaznosti na vývoj kauzy kurz výrazně pozměnil. Kdo stihl ranní sázku, může nakonec výrazně vydělat.
Ministr zdravotnictví Roman Prymula
Ministr zdravotnictví Roman Prymula | Foto: Vláda ČR

Podle fotografií deníku Blesk byli Prymula a šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek ve středu pozdě večer navzdory zákazu v restauraci na pražském Vyšehradě. Prymula připustil, že udělal chybu, že neměl roušku, když po odchodu z restaurace nasedal do auta.

Do restaurace podle svých slov nejel za účelem stravování, ale kvůli urgentnímu jednání. Dodal, že nevěděl, kde se jednání má konat, a omluvil se za to. Na schůzce byl kromě něj a Faltýnka také ředitel Fakultní nemocnice Ostrava Jiří Havrlant.

Premiér Andrej Babiš (ANO) na dopolední tiskové konferenci označil Prymulovo chování za neomluvitelné a řekl, že pokud funkci neopustí sám, odvolá ho. Současně ale uvedl, že prezident Miloš Zeman má o výměně ministra pochybnosti. Šéf resortu zdravotnictví se posléze nechal slyšet, že kvůli schůzce s Faltýnkem v restauraci, která měla mít podle vládního nařízení zavřeno, nehodlá rezignovat.

Pokud by Prymula skutečně byl začátkem příštího měsíce stále ministrem zdravotnictví, odvážlivec, který stačil kurz 666:1, by si mohl přijít na slušný balík peníz. Pokud si například vsadil tři tisíce, může se těšit na téměř dva miliony korun. 

Později bookmakeři ale výrazně otočili a v současné době je na Prymulovo setrván ve funkci vypsán kurz 1,60:1. Původně byl u sázkové kanceláře Fortuna největším favoritem náměstek ministra zdravotnictví a biochemik Aleksi Šedo s kurzem 1,7:1 (nyní 2,20:1). Ředitel motolské nemocnice a exministr Miroslav Ludvík měl kurz 2,75:1 (nyní 7:1).

V nabídce je i několik dalších favoritů, i u nich se ale kurzy v průběhu dne proměnily, jde o parazitologa Jaroslava Flegra (původně 30:1, nyní 75:1), vicepremiéra Karla Havlíčka (55:1, nyní 100:1), ministra vnitra Jana Hamáčka (100:1, nyní 50:1), exministra zdravotnictví Adam Vojtěch (200:1, nyní 150:1) nebo šéfa stomatologické komory Romana Šmuclera (200:1, nyní 250:1).

Video: Nic jsem neporušil, opatření platila až ráno, říká Prymula

Na schůzce jsme řešili akutní věci, opatření platila až od dalšího dne, nic jsem neporušil, takže já sám rezignovat nebudu, říká Prymula. | Video: DVTV, Martin Veselovský
 

Právě se děje

Další zprávy