Nejhorší díra Česka. Podívejte se na výmoly, které tlumiče vašeho vozu nepohladí

on ČTK on, ČTK
13. 11. 2018 15:11
Podívejte se na deset míst, která podle řidičů nejvíce potrápila tlumiče jejich automobilů. Část je už opravena, někde však nebezpečí hrozí dál.
Foto: Výmoly.cz

1. CZ1411,Lhota Rapotina - vítěz ankety

  • Výmoly.cz: Z Lhota Rapotina směr Skalice nad Svitavou hned za obcí (Lhotou Rapotinou) dva výmoly podobné spíše výkopu! Pře celou silnici neustále se zvětšuje.

Vítězem hlasování řidičů o největší výtluky na silnicích se stal ten v obci Lhota Rapotina na Blanensku. 

"Dobrou zprávou je, že náš projekt pomohl k tomu, že se výmoly v problematické části komunikace v obci Lhota Rapotina podařilo opravit," komentoval výsledek letošní ankety Petr Čaník z portálu Výmoly.cz.

Podle starosty obce Michala Sedláka jde asi o dvoukilometrový úsek krajské silnice, který je nadměrně zatěžován nákladní dopravou z kamenolomu. "Silničáři se komunikaci snaží opravovat, jsou tam poměrně často, ale je to boj s větrným mlýnem. Naložená nákladní auta tam jezdí od brzkých ranních hodin včetně víkendů. Navíc nejde jen o ten jeden úsek, máme tu rozježděné snad všechno, lidi mají popraskané domy, každý rok musíme dávat peníze na opravy chodníků a kanálových vpustí," řekl ČTK Sedlák.

Úsek nahlásili motoristé na Výmoly.cz už v roce 2013. Na jaře 2018 byl úsek provizorně opraven, stejně tak nyní na podzim. I přes opakované dočasné opravy hlasující rozhodli o tom, že si silnice prvenství v anketě zaslouží.

 

Právě se děje

Další zprávy