Karlovy Vary hledají náhradu za Rusy. Nová linka spojí letiště s Německem, ve hře je Izrael

ČTK ČTK
8. 12. 2016 11:42
Dosud se z mezinárodního letiště v Karlových Varech létá na pravidelných linkách jen do Moskvy. Počet cestujících loni výrazně klesl. Od března začne létat přímá linka do Düsseldorfu, jedná se také o Tel Avivu.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: www.karlovy-vary.cz

Karlovy Vary – Od 26. března příštího roku spojí poprvé v historii nová přímá letecká linka Karlovy Vary s německým Düsseldorfem. Linku bude provozovat letecká společnost Germania a spoje budou létat dvakrát týdně.

"Lety mezi Karlovými Vary a Düsseldorfem budou provozovány ve čtvrtek a v neděli, což poskytuje atraktivní možnost pro německé i české cestovatele navštívit druhou zemi jak na krátkodobou návštěvu, tak i na delší cesty a pobyt. Obě destinace nabízejí svým návštěvníkům širokou škálu poznávání a aktivit," uvedl marketingový manažer karlovarského letiště Radek Zábranský.

Podle náměstka hejtmanky Karlovarského kraje Martina Hurajčíka (ANO) může nová letecká linka otevřít kraj přílivu turistů. "Stejně tak budou mít možnost lidé z kraje využít letecké spojení pro návštěvu oblasti Severního Porýní – Vestfálska. Uvědomujeme si, že lety do Düsseldorfu samozřejmě nepokryjí výpadek v počtu turistů především z Ruské federace, o které letiště v minulosti přišlo, ale otvírají novou cestu k rozvoji letiště a cestovního ruchu v kraji," uvedl Hurajčík.

Zavedení nové linky předcházela jednání Sdružení Karlovarského kraje pro rozvoj leteckých linek, jehož zakládajícími členy jsou Karlovarský kraj, město Karlovy Vary a Letiště Karlovy Vary. Sdružení v současné době jedná o zavedení linky do izraelského Tel Avivu. Ta by měla být rovněž spuštěna v roce 2017, provozovat ji má česká společnost Travel Service.

Nyní se z mezinárodního letiště v Karlových Varech létá na pravidelných linkách jen do Moskvy. Vloni letiště odbavilo 51 780 cestujících, o rok dříve 85 596 lidí. Důvodem je především razantní úbytek ruské klientely, způsobený zavedenými sankcemi a ekonomickou krizí.

 

Právě se děje

Další zprávy