K žalobě na Volkswagen kvůli emisnímu skandálu se již připojilo přes 60 000 lidí

ČTK ČTK
14. 1. 2016 8:54
K hromadné žalobě plánované v Evropě proti německé automobilce Volkswagen kvůli jejímu emisnímu skandálu se již připojilo více než 60 000 majitelů aut. Volkswagen v září přiznal, že do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě instaloval software umožňující manipulovat s emisními testy. Skandál se týká rovněž 1,2 milionu vozů české divize Škoda Auto.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Reuters

Wolfsburg (Německo) - K hromadné žalobě plánované v Evropě proti německé automobilce Volkswagen kvůli jejímu emisnímu skandálu se již připojilo více než 60 000 majitelů aut. Německému listu Rheinische Post to řekl právní zástupce Julius Reiter. Ten je partnerem v advokátní společnosti, která žalobu organizuje v Německu.

Volkswagen v září přiznal, že do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě instaloval software umožňující manipulovat s emisními testy. Skandál se týká rovněž 1,2 milionu vozů české divize Škoda Auto. V Evropské unii Volkswagen v důsledku tohoto skandálu svolá k úpravě zhruba 8,5 milionu automobilů.

Reiter podle listu kritizuje zejména rozdílný přístup Volkswagenu k zákazníkům ve Spojených státech a Evropě. Volkswagen v USA nabídl majitelům problémových vozů balíček platebních karet v hodnotě 1000 dolarů (25 000 Kč), aby získal zpět jejich důvěru. V Evropě však s takovouto nabídkou nepřišel. "Proč by měli být němečtí spotřebitelé zákazníky druhé třídy?" uvedl Reiter.

 

Právě se děje

Další zprávy