Brit se přejmenoval na Huga Bosse. Vysmál se firmě za to, že bombarduje svět žalobami

Ekonomika Ekonomika
5. 3. 2020 9:20
Britský komediální herec dříve známý jako Joe Lycett se rozhodl "vytrestat" německý luxusní oděvní dům Hugo Boss, když si oficiálně změnil své jméno na název této značky. Komik tím chtěl upozornit na to, jak slavná firma lpí - podle něj nesmyslně - na svém jménu, což dal v minulosti opakovaně najevo spory s řadou malých podniků, které slovo "boss" měly v názvu.
Britský komediální herec Hugo Boss (dříve Joe Lycett).
Britský komediální herec Hugo Boss (dříve Joe Lycett). | Foto: ČTK

"Je zřejmé, že Hugo Boss NENÁVIDÍ, když lidé používají jeho název. Naneštěstí pro něj jsem se tento týden legálně přejmenoval a oficiálně je ze mě Hugo Boss. Všechny moje budoucí výroky nebudou od Joeyho Lycetta, ale od Huga Bosse. Příjemnou zábavu," napsal si britský stand-up komik na Twitter. 

Značka Hugo Boss kromě módních kolekcí a řady parfémů proslula i právními spory s řadou malých podnikatelů nebo charit kvůli jménu "boss". Například velšský pivovar Boss Brewing byl kvůli tomu nucen upravit název u dvou ze svých piv - Boss Black musel přejmenovat na Boss Brewing Boss a Boss Boss na Boss Bossy. Pivovar loni v srpnu uvedl, že na právní bitvu s oděvní značkou vynaložil téměř deset tisíc liber (přes 290 tisíc korun). 

Podle komediálního herce se módní značka přela o název s desítkami menších firem nebo charit. Britský deník The Guardian připomněl například spor oděvního domu s charitou DarkGirlBoss, bojující za více žen v podnikatelském sektoru.

Až k soudu hnaly spory o název i jiné známé firmy, například řetězec rychlého občerstvení McDonald’s nebo britský výrobce automobilů Bentley Motors. 

S krokem komediálního herce, který je známý například díky svému pořadu "Joe Lycett's Got Your Back" na britské televizní stanici Channel 4, ale prý německý výrobce luxusních oděvů nemá jediný problém. "Vítáme komika dříve známého pod jménem Joe Lycett jako člena rodiny Huga Bosse," nechala se firma s téměř stoletou tradicí slyšet v prohlášení. 

A ani herec Hugo Boss nemusí tak velké změny litovat. Jeho původního jména se už stihl ujmout muž z anglického města Sheffield - dříve Mark Rofe se nechal přejmenovat na Joea Lycetta. Svět bez tohoto jména si prý nedovedl představit.

 

Právě se děje

Další zprávy