Janeček investuje u Chomutova půldruhé miliardy. Chce postavit průmyslový park

ČTK ČTK
9. 8. 2018 11:37
Na pozemku poblíž severočeského Jirkova tak může vzniknout až 80 tisíc metrů čtverečních pronajímatelných ploch.
Foto: Economia

Praha - Investiční skupina RSJ kolem miliardáře Karla Janečka investuje 1,5 miliardy korun do výstavby nového průmyslového parku u severočeského Jirkova. Uvedl to deník E15.

Investoři podle webu koupili za blíže neurčenou cenu od realitní společnosti Lettenmayer & Partner pozemek, který leží nedaleko Chomutova u silnice první třídy propojující města v severočeské uhelné pánvi. Umožní výstavbu 80 000 metrů čtverečních pronajímatelných ploch, podotkl E15.

"Akvizici jsme připravovali se společností Panattoni Europe kvůli parametrům lokality, které jsou ve všech směrech velice pozitivní. Blízkost německého trhu, dostupnost pracovní síly a dodavatelské základny, možnost zahájit výstavbu ve velice krátkém čase," řekla webu mluvčí RSJ Petra Musilová.

Výstavba infrastruktury by podle ní měla začít na konci léta. "Výstavbu objektů bychom rádi zahájili pro konkrétní uživatele již před koncem tohoto roku. Vše bude záležet na jednání s možnými uživateli," dodala Musilová.

Web E15 připomněl, že do průmyslových nemovitostí RSJ investuje poprvé. "V jiných částech realitního byznysu už ale přítomná je. Například se zakladateli antivirové společnosti Avast Eduardem Kučerou a Pavlem Baudišem koupila kancelářské centrum Enterprise v Praze na Pankráci.

RSJ připouští, že s Panattoni chystá ještě další průmyslové projekty. Konkrétní model spolupráce obou společností však podle mluvčí Janečkovy skupiny podléhá obchodnímu tajemství," dodal server.

Finanční skupina RSJ obchoduje s finančními deriváty na globálních burzách a spravuje široké investiční portfolio v České republice a v zahraničí. Skupina mimo jiné ovládá společnost Cínovecká deponie, která chce povrchově těžit lithium u Cínovce. Firma už má všechna povolení k těžbě.

 

Právě se děje

Další zprávy