Jančura chce prodat Student Agency, žluté vlaky a autobusy však bude rozvíjet dál

Ekonomika Ekonomika
23. 5. 2018 9:49
Radim Jančura podle Hospodářských novin prodává Student Agency. Peníze z prodeje chce patrně směřovat na rozvoj vlakové a autobusové dopravy pod značkou RegioJet.
Jančura chce prodat Student Agency, žluté vlaky a autobusy bude rozvíjet dál | Video: Veronika Bucková, Zdeněk Bašus, Adam Váchal

Brno - Po více než dvaceti letech se Radim Jančura zbavuje jednoho z největších prodejců letenek v Česku Student Agency. O prodeji informovaly Hospodářské noviny, které nahlédly do dokumentů pro možné investory. Český podnikatel se chce nyní zaměřit na vlakovou a autobusovou dopravu RegioJet.

Hodnota transakce by se podle dokumentu měla pohybovat okolo jedné miliardy korun. Prodej Student Agency ovšem mluvčí firmy nepotvrdil.

"Prodej Student Agency nebo části jejích aktiv určitě není na pořadu dne. Jako úspěšná firma, která je jedničkou v řadě oborů, je samozřejmě dlouhodobě a opakovaně oslovována potenciálními zájemci, kteří projevují zájem. Soustředíme se ale dále na vlastní rozvoj byznysu a jeho jednotlivých částí," řekl mluvčí Aleš Ondrůj.

Jančura se již zkraje letošního roku zbavil prodělečné taxislužby Tick Tack

 

Právě se děje

Další zprávy