Investiční skupina DRFG koupila 12 nákupních parků. Cena přesáhla miliardu

ČTK Ekonomika ČTK, Ekonomika
Aktualizováno 13. 12. 2018 10:08
Investiční skupina DRFG, jejímž většinovým akcionářem je podnikatel David Rusňák, získala 12 nákupních areálů. Cena mohla podle odhadu převýšit jeden a čtvrt miliardy korun.
Jeden z nakoupených parků v Českých Budějovicích.
Jeden z nakoupených parků v Českých Budějovicích. | Foto: DRFG

Česká investiční skupina DRFG získala od investiční skupiny Hunter 12 nákupních parků rozmístěných napříč celou republikou. Mezi hlavní nájemce těchto nemovitostí patří obchodní řetězce Billa, Penny Market a skupina Ahold, která provozuje prodejny Albert. Obchod, jehož cena nebyla zveřejněna, byl financován převzetím stávajícího úvěru od ČSOB.

O transakci informoval jako první server E15.cz. Její výše mohla podle odhadu z trhu převýšit jeden a čtvrt miliardy korun, píše server.

Rozloha nově pořízeného portfolia činí necelých 36 tisíc metrů čtverečních. Nákupní areály se nacházejí v řadě větších měst po celé republice, například v Praze, Berouně, Českých Budějovicích nebo Plzni. "Tímto krokem se dostáváme na 150 tisíc metrů čtverečních pod správou a 15 tisíc metrů čtverečních ve výstavbě," řekl k akvizici obchodní ředitel DRFG Real Estate Josef Musil. 

Reality jsou nejvýznamnější částí skupiny DRFG, jejímž většinovým akcionářem je podnikatel David Rusňák. Letos v létě DRFG koupila dva obchodní parky, jeden v Českém Těšíně a druhý v Trutnově. Cena transakce byla téměř miliarda korun.

Investiční skupina DRFG se zaměřuje na investice do nemovitostí, telekomunikací a finančních služeb. Dceřiná společnost DRFG Medical buduje síť lékáren. Celková hodnota nemovitostního portfolia DRFG přesahuje podle údajů na webu skupiny 5,6 miliardy korun.

 

Právě se děje

Další zprávy