Inspekce varuje před krevetami z internetového obchodu. Obsahují nebezpečné bakterie

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
1. 6. 2021 14:01
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje před šarží mražených krevet z Ekvádoru s trvanlivostí do letošního prosince, které prodával internetový obchod mrazeneryby.cz. Kontrola v krevetách odhalila bakterie, které způsobují vážné zdravotní potíže. Informoval o tom mluvčí SZPI Pavel Kopřiva v tiskové zprávě.

"Laboratorní rozbor potvrdil v potravině přítomnost bakterií Vibrio paraheamolyticus, které mohou způsobit otravu projevující se velmi závažnými zažívacími potížemi. Vzhledem k uvedeným skutečnostem se jedná o potravinu nevhodnou k lidské spotřebě a inspektoři nařídili neprodlené stažení předmětné šarže z tržní sítě," uvedl Kopřiva a dodal, že číslo šarže je X1692012BUXX.

Lidé, kteří hluboce zmrazené krevety mají doma, je nemají v žádném případě konzumovat. Inspektoři vzorek odebrali v provozovně společnosti v Praze 14. Na stejném místě už dříve inspektoři našli jiné šarže mražených krevet s prošlým datem použitelnosti a jejich prodej na místě zakázali.

Kvůli krevetám obsahujícím nebezpečnou bakterii zahájili inspektoři se společností mrazeneryby.cz správní řízení o uložení pokuty.

 

Právě se děje

Další zprávy