IKEA začne prodávat použitý nábytek, od lidí ho vykoupí za dárkové poukázky

Ekonomika Ekonomika
Aktualizováno 20. 12. 2016 11:42
Služba, kterou řetězec nabízí ve Španělsku a Belgii, bude od roku 2017 dostupná i v pražském Zličíně. Lidé zde budou moci prodat nepoškozené a neupravované šuplíky, židle, skříně, knihovny, komody a stoly. Dostanou za to dárkové poukázky na nákup v IKEA
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Jiří Koťátko/Economia

Praha - Švédský nábytkářský řetězec IKEA začne v Česku vykupovat od zákazníků svůj dříve prodaný nábytek a nabízet ho v předprodeji. Informoval o tom server Lidovky.cz. Stejnou službu již společnost provozuje ve Španělsku a Belgii.

Bazar neboli přeprodej nábytku spustí řetězec na začátku roku 2017 ve svém obchodním domě na pražském Zličíně. Lidé budou moci prodat šuplíky, židle, skříně, knihovny, komody a stoly - ovšem výhradně nábytek, který není poškozený a který nijak neupravili.

Pracovníci IKEA následně jednotlivé kusy zhodnotí a zákazníkovi navrhnou sumu za odkup. V případě souhlasu dostane dárkovou poukázku na další nákup.

IKEA se touto strategií snaží dostat na trh produkty z druhé ruky a částečně tak obohatit svůj obchodní model. Klade důraz na udržitelnost a chce reagovat na aktuální spotřebitelské trendy.

 

Právě se děje

Další zprávy