IKEA vytvoří hračku podle návrhu českého chlapce. Dvojptáček se začne prodávat ještě letos

Ekonomika Ekonomika
2. 2. 2016 14:35
Šestiletý Lukáš Kalík z Kladna uspěl v soutěži malých designérů, kterou IKEA uspořádala. Hračka Dvojptáček se začne prodávat v listopadu, firma ji vybrala spolu s dalšími devíti návrhy z celkem 52 tisíc obrázků.
Hračka navržená českým chlapcem.
Hračka navržená českým chlapcem. | Foto: IKEA

Praha - V obchodních domech IKEA po celém světě se v polovině listopadu začne prodávat plyšová hračka podle návrhu českého chlapce. Šestiletý Lukáš Kalík z Kladna uspěl v soutěži malých designérů, kterou společnost uspořádala.

Návrh nazvaný Dvojptáček vybrala spolu s dalšími devíti z celkem 52 tisíc obrázků z celého světa. Uvedla to Zdenka Pecková z komunikačního oddělení společnosti.

Nová hračka IKEA bude i z Česka.
Nová hračka IKEA bude i z Česka. | Video: Youtube

"Při kreslení své vysněné hračky daly děti prostor své fantazii; a na výsledných kresbách je to opravdu vidět," uvedla vývojářka výrobků pro Dětskou IKEA Bodil Fritjofssonová. Dvojptáček podle ní bude výzva z hlediska výroby. "Může to být hračka pro dva, každý si může hrát s jedním koncem. A umí chodit dopředu i dozadu," dodala Fritjosfssonová.

IKEA provozuje v tuzemsku celkem čtyři obchodní domy, které podle šéfa pro Českou republiku Marka Feltla ročně navštíví na 11 milionů lidí. Tržby čtyř tuzemských obchodních domů v loňském roce dosáhly částky 8,5 miliardy korun.

 

Právě se děje

Další zprávy