IKEA stahuje podstavce lamp Gothem, hrozí nebezpečí úrazu elektrickým proudem

ČTK ČTK
17. 3. 2016 7:54
Kvůli poškozeným kabelům, a tím možnosti úrazu elektrickým proudem, stahuje IKEA podstavec lamp Gothem. IKEA dosud nedostala od zákazníků žádné hlášení o úrazu v souvislosti s podstavci, přesto ty, co mají lampu doma, nabádá, aby ji vrátili. Peníze zpět dostanou i v případě, že od lampy nemají účtenku.
IKEA stahuje podstavce lamp Gothem kvůli nebezpečí úrazu proudem.
IKEA stahuje podstavce lamp Gothem kvůli nebezpečí úrazu proudem. | Foto: Reuters

Praha - Švédský nábytkářský řetězec IKEA stahuje podstavce lamp Gothem kvůli nebezpečí úrazu proudem. "V některých podstavcích byly poškozené kabely," upřesnila mluvčí řetězce v Česku Zdeňka Pecková. Žádný úraz ale zatím podle ní hlášen nebyl. IKEA žádá zákazníky, aby podstavce vrátili v obchodních domech firmy. Poté dostanou zpět peníze.

"V několika případech se v lampách našly poškozené kabely. Ty mohou způsobit elektrickou vodivost kovového těla lampy a hrozí nebezpečí úrazu," oznámila Pecková.

IKEA dosud nedostala od zákazníků žádné hlášení o úrazu v souvislosti s podstavci. "Dva zákazníci a jeden pracovník obchodního domu IKEA však uvedli, že cítili slabý elektrický proud," doplnila mluvčí. Řetězec prosí zákazníky, aby podstavce přestali používat a raději je vrátili i v případě, že lampa funguje.

Zastavení prodeje se vztahuje na všechny tři modely Gothemu - podstavec stolní lampy ve dvou různých výškách a podstavec stojací lampy. Lidé dostanou zpátky peníze i bez účtenky. S případnými dotazy se mohou obrátit na zákaznickou linku řetězce 234 567 890.

 

Právě se děje

Další zprávy