Ikea bude odkupovat své použité zboží, zatím jen to nejžádanější a pouze v Německu

ČTK ČTK
8. 7. 2019 18:32
Ikea bude v Německu od 15. července odkupovat své použité zboží. Švédský nábytkářský řetězec uvedl, že tak hodlá přispět k větší udržitelnosti planety. Program se ale týká jen asi tisíce nejžádanějších položek, napsal na svém webu týdeník Der Spiegel. Ikea není v tomto úsilí sama, o totéž se snaží i jiné firmy.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Ikea ČR

Majitelé výrobků Ikea v zachovalém stavu si budou moci na internetu zjistit nezávaznou cenovou nabídku, smontovaný nábytek dovézt do prodejny a získat za něj nákupní voucher.

Ikea uvádí, že nový model od září otestovala v pěti pobočkách. Takto vrácené použité výrobky bude přeprodávat v oddělení zlevněného zboží, kde se zákazníkům nabízí i vystavované testovací výrobky a vratky, které už nejsou v původním stavu.

Nejčastěji se do prodeje podle sdělení řetězce vracely komody a menší nábytek, jako jsou židle. Nového majitele se jim většinou dařilo najít do dvou dnů. Bližší informace o celkovém počtu takto vráceného zboží v testovacím období firma neuvedla, nicméně největší zájem prý zaznamenala v metropoli Berlíně.

Ikea zavedla v roce 2014 celoživotní záruku na své zboží. Už po dvou letech ji ale zrušila, připomíná německý list. V Německu nabízejí použité zboží zpět do prodeje i jiné firmy. Například společnost Tchibo tam loni přišla s možností pronájmu použitého dětského oblečení.

 

Právě se děje

Další zprávy