I pivovary musí bojovat s hackery. Světová jednička si zařídila ochranu v Izraeli

ČTK ČTK
14. 6. 2019 19:04
Největší světový pivovar Anheuser-Busch InBev se rozhodl založit divizi pro kybernetickou bezpečnost. Divize má podniku pomoci bránit se rostoucímu počtu kybernetických útoků, napsala agentura Reuters.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

"S rostoucí digitalizací musíme být připraveni se bránit," uvedl viceprezident podniku Luis Veronesi. Anheuser-Busch InBev i další firmy v odvětví podle něj čelí rostoucímu počtu kybernetických útoků, za kterými stojí například snaha o finanční obohacení.

Nová divize sídlící v izraelském Tel Avivu se zaměří na analýzu hrozeb a potenciálních útoků. Izrael má v oblasti kybernetické bezpečnosti vedoucí postavení a řada předních podniků již v této zemi otevřela centra, která mají posílit jejich ochranu před hackery v době rostoucí závislosti na digitálních sítích.

Skupina Anheuser-Busch InBev vznikla v roce 2008, kdy belgický pivovar InBev převzal za 52 miliard dolarů amerického konkurenta Anheuser-Busch. V roce 2016 skupina koupila za zhruba 100 miliard dolarů svého největšího rivala SABMiller.

 

Právě se děje

Další zprávy