Hrozí Česku problémy s vodou? A je na ně připraveno?

vt
13. 3. 2013 17:33
Časopis CSR fórum pořádá k letošnímu Světovému dni vody konferenci "Voda 2013"
Foto: Jan Langer

Čekají naši zemi v příštích třiceti letech sucha? Jaká bude kvalita zdejší vody za padesát let? Jak se na ochranu klíčového zdroje života připravuje stát, firmy, neziskové organizace či jednotliví spotřebitelé?

I na tyto otázky odpoví panelisté odborné konference „Voda 2013", mezi nimiž nechybí například Mark Rieder, ředitel Výzkumného ústavu vodohospodářského TGM, profesor Bohumír Janský, významný hydrolog a objevitel pramenů Amazonky či Etienne Strijp, generální ředitel Heineken ČR a další hosté.

Konferenci na téma ochrany vodních zdrojů pořádá 21. března v pražském hotelu Holiday Inn Prague Congress Centre časopis CSR fórum a v rámci Mezinárodního roku vodní spolupráce ji zaštítilo Informační centrum OSN v Praze. Odbornými partnery jsou VÚV TGM a platforma Byznys pro společnost, která v rámci konference zorganizuje workshop na téma „Co mohou dělat firmy pro udržitelnost vodních zdrojů". Generálním partnerem konference je společnost Heineken ČR.

Celý program konference a další informace najdete na stránkách www.publicon.cz.

„Odborná konference Voda 2013 je určena především těm zástupcům byznysu, médií, neziskových organizací a veřejnosti, kteří vnímají vztah k vodě jako klíčovému zdroji budoucnosti se starostlivostí dobrého hospodáře," říká Michal Růžička, šéfredaktor CSR fóra a moderátor akce. „Jde o další z řady veřejných diskusí, jimiž se náš časopis snaží upozorňovat na témata, která zdejší veřejnost zatím považuje za příliš vzdálená, i když tomu tak není."

Světový den vody připadá na 22. března. Vyhlašuje jej OSN. Stejná organizace vyhlásila rok 2013 Mezinárodním rokem vodní spolupráce.

 

Právě se děje

Další zprávy