Hotely se světovými rekordy

Hotely se světovými rekordy
NEJVYŠŠÍ: Rose Tower - Spojené Arabské Emiráty Tyčící se do výšky 333 metrů nad dubajský obzor je tento 72-patrový hotel nejvyšší budovou na světě využívanou jako hotel. Byl otevřen v roce 2009 a svou výškou překonal i známý dubajský hotel ve tvaru plachetnice Burj Al Arab.
NEJDRAŽŠÍ: Hotel Palms Casino Resort - USA V nejdražším pokoji, kde stojí jedna noc 40 tis. dolarů ( 880 tis. Kč), je sauna, posilovna, wellness, soukromý bazén s výhledem na město, několik barů, obrovská otočná postel nebo vodopád. Stavba tohoto dvou patrového luxusního apartmá se třemi ložnicemi a rozlohou 900 m2 stála bezmála 10 milionů dolarů ( 220 mil. Kč).
NEJCHLADNĚJŠÍ: Ice hotel - Švédsko Ice hotel, jak již název napovídá, je celý vybudován z ledu. Je vybudován na polárním kruhu v malé švédské vesničce Jukkäsjarvi. Tento hotel s průměrnou vnitřní teplotou cca minus 6 stupňů Celsia je nejstudenějším hotelem světa. V tuto chvíli strávilo v tomto raritním hotelu noc již více 15 tis. návštěvníků. Hotel je každou zimu rekonstruován a k jeho rekonstrukci je zapotřebí 30 000 tun sněhu a 4 000 tun ledu.
NEJOŠKLIVĚJŠÍ: Ryugyong Hotel - Severní Korea Podle nejrůznějších průzkumů a anket, které provedly cestovatelské i realitní časopisy, patří skutečně tento hotel k nejošklivějším na světě. Pohled na šedou betonovou 105 podlažní budovu, tyčící se do výšky 330 metrů nad hlavní město Pchjongjang, není příliš lákavý. Hotel se zatím nepodařilo zcela dostavět.
Foto: wikimedia
Ekonomika Ekonomika
11. 6. 2010 17:43

Hledáte zajímavé místo, kde strávit dovolenou? A co v některém hotelu, který se pyšní tím, že je nej... na celém světě? Podívejte se, jak vypadá osm hotelů na světě, které jsou něčím výjimečné. Vedle největšího nejmenší hotel, také nejstarší, nejdražší, nejluxusnější, ale také nejošklivější. Stačí si vybrat.

 

Právě se děje

Další zprávy