Hobbymarketům OBI v roce 2013 klesl zisk téměř o polovinu

ČTK ČTK
9. 1. 2015 12:25
OBI se předloni dohodla na ukončení spolupráce s firmou Global Stores, která provozovala šest marketů OBI jako franšízový partner.
OBI
OBI | Foto: Jiří Němeček

Praha - Hobbymarketům OBI v roce 2013 klesl zisk meziročně téměř o polovinu na 142 milionů korun. Tržby se snížily o 13 procent na 4,7 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti. Počet hobbymarketů OBI se od srpna 2013 snížil, pět prodejen se změnilo na obchody Uni Hobby.

"Cílem společnosti zůstává další expanze, stejně jako obhájení vedoucí pozice na trhu a udržení dobrých hospodářských výsledků," uvedla firma ve zprávě.

Pět hobbymarketů OBI v Brně, Pardubicích, Českých Budějovicích, Zlíně a Hodoníně se od srpna 2013 změnilo na prodejny Uni Hobby. OBI se dohodla na ukončení spolupráce s firmou Global Stores, která provozovala šest marketů OBI jako franšízový partner. Prodejnu v pražských Roztylech si OBI nechala.

Na tuzemském trhu působí sedm hobbymarketových řetězců: OBI, Baumax, Bauhaus, Globus Baumarkt, Hornbach Baumarkt, Uni Hobby a Mountfield. Nejvíc prodejen má Mountfield, který v Česku provozuje 55 poboček. Na konci roku 2013 čítala síť hobbymarketů OBI 29 prodejen.

 

Právě se děje

Další zprávy