Šéfem české Telefóniky bude od července Tomáš Budník

ČTK ČTK
9. 6. 2014 6:30
Budník dříve působil jako generální ředitel operátora U:fon a pro investiční skupinu PPF vedl projekt čtvrtého mobilního operátora.
Tomáš Budník
Tomáš Budník | Foto: Filip Jandourek, HN

Praha - V čele největší české telekomunikační společnosti Telefónica bude od července Tomáš Budník, který dříve působil jako generální ředitel operátora U:fon a pro investiční skupinu PPF vedl projekt čtvrtého mobilního operátora.

Budník nahradí nynějšího generálního ředitele Luise Malvida, o jehož odchodu se spekuluje od loňského podzimu, kdy Telefóniku koupila PPF. Napsaly to Hospodářské noviny (HN).

Budník deníku řekl, že jeho cílem bude zjednodušit a zrychlit chod firmy a pokračovat ve zjednodušování produktů a služeb. Do Telefóniky Budník nastoupil v dubnu na místo šéfa informačních technologií.

Za dvacet let v telekomunikacích Budník vystřídal řadu firem včetně Českého Telecomu a konkurenční GTS, píšou HN. Do skupiny PPF přišel v roce 2011 a byl v ní nejprve ředitelem IT ve společnosti Eldorado. Malvido byl generálním ředitelem a předsedou představenstva české Telefóniky od února 2010.

Telefónica poté, co v ní PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera získala 65,9 procenta akcií od španělské Telefóniky SA, změní k 21. červnu název firmy na O2 Czech Republic. Počátkem měsíce PPF nabídla minoritním akcionářům odkup akcií za cenu 295,15 Kč za cenný papír. Akcionáři ji mohou přijmout do 30. června.

Telefónice loni klesl čistý zisk o 16 procent na 5,7 miliardy korun. Počet mobilních zákazníků se ale zvýšil. Firma za loňský rok plánuje dividendu 18 korun na akcii.

 

Právě se děje

Další zprávy