Hilton chce pryč z Prahy. Největší český hotel je na prodej

ČTK Ekonomika ČTK, Ekonomika
Aktualizováno 4. 11. 2014 12:03
Hotelu se 791 pokoji navíc končí manažerská smlouva s řetězcem Hilton, nový majitel ho tak bude moci i přejmenovat.
Pražský Hilton
Pražský Hilton | Foto: archiv HN - Radim Beznoska

Praha - Největší hotel v Česku, pražský Hilton Prague, je na prodej. Oznámila to realitní poradenská společnost JLL, kterou současný majitel, společnost Avid Asset Management, pověřil zprostředkováním prodeje hotelu.

Hotelu se 791 pokoji navíc končí manažerská smlouva s řetězcem Hilton, nový majitel ho tak bude moci i přejmenovat. Cenu, za kterou chce majitel hotel nacházející se blízko Florence prodat, nezveřejnil.

Kromě takřka osmi stovek pokojů nabízí pražský Hilton více než 7000 metrů čtverečních konferenčních prostor. Řadí se tím také mezi největší konferenční hotely ve střední a východní Evropě.

Budova hotelu je v dobrém stavu, současný majitel do modernizace všech pokojů a zřízení baru Cloud 9 od roku 2004 investoval více než 50 milionů eur (1,4 miliardy korun). Pražský Hilton si pro svůj pobyt v Praze zvolila celá řada světových osobností, přespali zde například i američtí prezidenti Bill Clinton, George W. Bush a Barack Obama.

Pětihvězdičkový hotel, jehož autorem je architekt Stanislav Franc, vyrostl ve druhé polovině osmdesátých let. Hotel původně nesl název Atrium podle rozlehlého zaskleného atria, které tvoří střed budovy.

V hotelu Hilton byla i restaurace Maze slavného britského kuchaře Gordona Ramsaye, která dostala v roce 2009 michelinskou hvězdičku, avšak zanikla ještě předtím, než bylo ocenění oznámeno.

Situace na pražském hotelovém trhu se v poslední době zlepšuje. Letos v srpnu vzrostly celkové příjmy za pokoj meziročně o 5,6 procenta. Zvyšuje se také počet zahraničních turistů. Jen v době letních prázdnin do ČR přijelo o šest procent více zahraničních turistů.

 

Právě se děje

Další zprávy