Češi skupují šicí stroje, činky a televize. Zaměřili se i na investiční stříbro

ČTK ČTK
19. 3. 2020 16:37
Češi se v posledních dnech v souvislosti s vyhlášením stavu nouze a později karantény zásobili zbožím pro udržování kondice v domácím prostředí. Velký zájem mají i o herní konzole a televize. Prodeje vzrostly rovněž u domácích pekáren, fenoménem se staly šicí stroje. Zájem stoupl i v případě investičního stříbra a zlata. Vyplývá to z dat nákupního rádce a srovnávače cen Heureka.cz.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Shutterstock

Prodeje o téměř tisíc procent vzrostly například u činek nebo běžeckých pásů. "Další skoky, v řádech stovek procent, pozorujeme v kategoriích z oblasti zábavy - jedná se o televize, notebooky, herní konzole, ale také klasické knihy a e-booky," uvedla obsahová ředitelka Heureky Alexandra Čermáková.

Lidé nepřestali kupovat trvanlivé potraviny nebo krmivo pro psy a kočky. Extrémní zájem je dále o roušky, dezinfekce, gumové rukavice, úklidové prostředky a mýdla. Zvýšená poptávka je také po domácích pekárnách a mrazácích. O stovky procent podle Čermákové vzrostl zájem o zvlhčovače vzduchu, šicí stroje a také investiční stříbro a zlato.

Heureka upozorňuje zákazníky, aby zkontrolovali, zda je jimi vybrané zboží na skladě. Dodací lhůty se totiž podle portálu prodlužují a obchody nemusejí být kvůli tomu schopny dodržet běžnou dodací lhůtu.

E-shopy podle Heureky také plošně omezují platbu dobírkou, aby snížily styk kurýrů se zákazníky. Heureka tak dočasně zakázala ve svém košíku zobrazování dobírky.

Kategorie, které v posledním týdnu rostly o stovky až tisíc procent:

1. činky
2. domácí pekárny
3. respirátory, masky, roušky
4. investiční stříbro
5. herní konzole
6. mrazáky
7. šicí stroje
8. čističky vzduchu a zvlhčovače
9. multifunkční zařízení
10. krmivo pro psy
11. běžecké pásy
12. elektronické knihy
13. investiční zlato
14. krmivo a vitamíny pro kočky
15. kondomy a sexuální pomůcky

Zdroj: Heureka.cz

 

Právě se děje

Další zprávy