Internetové kino HBO GO zdražuje a zkracuje bezplatné zkušební období

Ondřej Neufus Ondřej Neufus
21. 10. 2019 17:27
On-line videotéka HBO GO nově vyjde na 159 korun za měsíc. Od zlevnění z původních 199 do nedávných 129 korun za měsíc přitom přitom uběhl sotva rok.
Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: Shutterstock

Videotéka HBO GO, která nabízí zákazníkům v Česku zhruba 800 filmů a 6200 dílů seriálů s českými titulky nebo dabingem, zdražuje. Z původních 129 korun za měsíční přístup do databáze cenu od 21. listopadu zvedla na 159 korun.

Vedle toho navíc HBO zkrátilo dobu, po kterou si mohou lidé funkci vyzkoušet zdarma. Nyní tak potenciálním zákazníkům musí stačit na otestování systému týden namísto původního měsíce.

Loni v září přitom filmotéka ceny razantně snižovala. Z původních 199 korun zlevnila právě na 129 Kč za měsíc. Podle serveru Živě.cz tak byla díky široké nabídce pořadů, z části i dabovaných, nejvýhodnější podobnou službou v Česku.

Podle HBO GO cena předplatného roste, aby firma mohla nabízet stále více exkluzivního obsahu. "Rozhodli jsme se výrazně navýšit nabídku originální produkce z USA (Černobyl, Watchmen, Jeho temné esence) i řadu seriálů původem z Evropy (pokračování snímku Wataha, Umre a nové špionážní drama Bez vědomí z české produkce, které má premiéru již 17. listopadu)," uvádí HBO v e-mailu.

V tuzemsku je největším konkurentem HBO GO společnost Netflix, která také nabízí vlastní i licencované filmy a seriály on-line. Netflix navíc nově funguje zcela v češtině. Některé pořady, například celou nabídku pro děti, předabuje a mimo to filmotéku rozšířil o desítky českých filmů.

Netflix na měsíc vyjde diváka v Česku na 199 korun. Zadarmo je možné vyzkoušet si účet na celý měsíc. V Česku méně populární Prime Video od Amazonu stojí v přepočtu 75 korun na prvních šest měsíců, poté cena roste na dvojnásobek. Apple TV+ po týdenním zkušebním období zdarma vyjde na 139 korun měsíčně.

 

Právě se děje

Další zprávy