Havrlant, Křetínský a Tkáč kupují jedničku na knižním trhu Euromedia Group

ČTK ČTK
17. 3. 2017 14:12
Skupina Euromedia, která je lídrem knižního velkoobchodu a vlastní nakladatelské značky jako Knižní klub, Ikar nebo Universum, změní majitele. Kupuje ji Investiční skupina Rockaway, vlastnící například e-shop Mall.cz, srovnávač cen Heureka.cz nebo online prodejnu Kolonial.cz.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: ČTK

Praha - Investiční skupina Rockaway oznámila, že podepsala dohodu o koupi Euromedia Group, napsal dnes server E15.cz. Transakce se uskutečnila s podporou skupiny Czech Media Invest Daniela Křetínského a Patrika Tkáče a její dokončení podléhá schválení Úřadu pro hospodářskou soutěž (ÚOHS).

Euromedia je lídrem knižního velkoobchodu a vlastní nakladatelské značky jako Knižní klub, Ikar nebo Universum.

"Knihy a digitální obsah jsou rozhodně obor, který si zaslouží vlastní digitální strategii, navíc trend přesunu prodeje z kamenných knihkupectví na internet stále roste. Jde o specifický obor a chceme k němu tak i přistupovat, bude mít tedy vlastní strategii a stát vedle našich současných aktiv," řekl investiční partner Rockaway Robert Chmelař, který převzetí Euromedia Group vede.

Euromedia Group podle údajů za rok 2015 vydala 560 titulů, více jich na trh poslala jen skupina Albatros Media. Euromedia Group ale mezi nakladateli vykázala předloni nejvyšší obrat 1,305 miliardy korun, za prodej vlastních knih utržila 546 milionů, vyplývá ze zprávy Svazu českých knihkupců a nakladatelů.

Investiční skupina Rockaway zastřešuje aktivity internetového podnikatele Jakuba Havrlanta. Prostřednictvím E-commerce Holdingu, do kterého v roce 2014 majetkově vstoupila společnost Czech Media Invest, podniká zejména v online prodeji.

Holding v minulosti převzal například e-shop Mall.cz a srovnávač cen Heureka.cz. Předloni E-commerce Holding spustil projekt internetového prodeje potravin Kolonial.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy