Žádné násilí či nahotinky. YouTube spustil v Česku verzi s bezpečným obsahem pro děti

ČTK ČTK
21. 2. 2019 9:37
Společnost Google ve čtvrtek spustila v Česku aplikaci YouTube Kids s video obsahem pro děti a rodiny. Nabízí větší kontrolu nad tím, jaký obsah si děti na největším video portálu pouští. Google to oznámil při spuštění služby.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Kylie Walls / Shutterstock.com

YouTube Kids po celém světě pravidelně využívá více než 14 milionů uživatelů. Pokročilé algoritmy vybírají pro tuto aplikaci vhodný a bezpečný obsah a rodiče navíc mohou díky sadě ovládacích nástrojů dále kontrolovat, která videa a kanály mohou jejich děti sledovat a jak dlouho. Mobilní aplikace je ode dneška dostupná pro platformy Android a iOS.

Aplikace nabízí množství videí pro celou rodinu členěné do sekcí Pořady, Hudba, Výuka, Prozkoumat, ale především pokročilé funkce rodičovské kontroly. Funkce rodiči schválený obsah dává možnost vybrat, k jakým kanálům či videím dostanou děti přístup. Rodiče mohou vybírat ze sbírek vytvořených přímo YouTube Kids týmem, ale i externími partnery.

Služba umožňuje rozdílně nastavit až osm dětských profilů a rozhodnout se, zda konkrétnímu dítěti povolit. Zablokovat vyhledávání v prostředí YouTube Kids mohou rodiče například mladším dětem. Naopak starším dětem lze vyhledávání v aplikaci povolit a nechat je svobodně objevovat.

Díky funkci časovač je zase možné dětem v aplikaci nastavit časový limit, po jehož vypršení se aplikace zablokuje. Jaká videa děti v aplikaci v minulosti sledovaly, rodiče zjistí prostřednictvím funkce historie.

Vedle YouTube Kids Google nabízí například aplikaci Family link, která umožňuje rodičům získat přehled o tom, kolik času děti tráví na digitálních zařízeních, v jakých aplikacích, nastavit limity, či mít přehled o jejich poloze.

 

Právě se děje

Další zprávy