Generální ředitel Economie z rodinných důvodů odstoupil

ČTK ČTK
5. 9. 2013 13:51
Do jmenování nového šéfa je vedením pověřen místopředseda představenstva Kamil Čermák

Praha - Generální ředitel vydavatelství Economia André Warnecke z rodinných důvodů odstoupil z funkce. V čele společnosti vydávající Hospodářské noviny nebo týdeníky Ekonom a Respekt vydržel tři měsíce. Řízením vydavatelství, které nyní prochází rozsáhlou transformací, bude až do jmenování nového šéfa pověřen místopředseda představenstva Kamil Čermák.

"Economie bude i dál pokračovat ve změnách, které byly pod vedením Andrého nastartovány, především v transformaci celé firmy směrem k moderně řízenému vydavatelství tištěného a digitálního obsahu," uvedl Čermák. S Warneckem dál počítá v roli externího poradce. "Jménem společnosti i jménem jejích akcionářů přeji Andrému mnoho úspěchů v jeho dalším působení, profesním i soukromém," dodal Čermák.

Warnecke v červnu nahradil Petra Babického, který rezignoval v loňském roce a od ledna byl dočasně pověřen řízením. Za sebou má přes 15 let zkušeností s vedením, restrukturalizací a digitalizací médií v řadě evropských zemí. Do Economie přišel z mediální společnosti Medici. Působil jako generální ředitel rakouského vydavatelství Wirtschaftsblatt Verlag a řídil středoevropské aktivity společnosti Bonnier Business Press CEE s více než 1100 zaměstnanci v devíti zemích střední a východní Evropy.

Economia je největším domácím vydavatelem ekonomických informací. Podle dřívějších prohlášení se do budoucna chce zaměřit na své klíčové tituly, mezi něž patří Hospodářské noviny, Ekonom, Respekt a zpravodajský server iHned.cz. V červenci rovněž formálně převzala internetovou společnost Centrum Holdings. O koupi provozovatele webů jako Aktuálně.cz, Centrum.cz či Atlas.cz rozhodlo ještě předchozí vedení. Majitel vydavatelství je podnikatel Zdeněk Bakala.

Pozn. red.: Do společnosti Economia nově patří i Centrum Holdings, vydavatel deníku Aktuálně.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy