Foto: Zelené bydlení pomalu dobývá Česko. Lidé fandí ekologii, firmy na to reagují

Foto: Zelené bydlení pomalu dobývá Česko. Lidé fandí ekologii, firmy na to reagují
Na pozemcích o rozloze více než 16 tisíc metrů čtverečních na pražském Barrandově vznikne bytový projekt s rozsáhlými zónami zeleně.
Každý byt dostane zahradu, střešní terasu nebo velkou lodžii s výhledem do parku. Celkem na místě vznikne 130 bytů. Jejich prodej bude zahájen letos. Termín dokončení stavby zatím nebyl stanoven.
Zahradní architekti mimo jiné na místě navrhli přírodní amfiteátr.
Podle Ferdinanda Lefflera z ateliéru Flera jsou pro developery jednou z hlavních motivací, proč stavět zelené budovy, mezinárodní certifikáty. Na ty se v Česku dosud příliš nehrálo. To se však mění a stále více firem chce některou z certifikací pro své budovy získat, aby mohli svým klientům ukázat, že právě jejich projekt je kvalitní, úsporný a šetrný k životnímu prostředí. Certifikace je v neposlední řadě jedním ze způsobů, jak zvýšit hodnotu nemovitosti.
Foto: Flera
Adam Váchal Ekonomika Adam Váchal, Ekonomika
20. 3. 2017 20:57
Developeři si stále častěji najímají zahradní architekty, aby jejich stavbám dali "zelený nádech". Po stromech na střechách, stěnách obrostlých rostlinami či netradičních zahradách je stále větší poptávka. "Zahradní architektura je dnes na vzestupu. Je to dáno do určité míry tím, že je dnes mezi lidmi větší zájem o ekologii," říká Ferdinand Leffler z ateliéru Flera, který se na zahradní architekturu specializuje. Nejvíce takových projektů dnes vzniká v Praze. Projděte si vizualizace těch nejzajímavějších.
 

Právě se děje

Další zprávy